ruvor

varför är det så svårt att låta bli att pilla isönder sina ruvor? har två stycken på hakan, och dom syns jätte mycket. men dom försvinner aldrig för jag pillar bara bort ruvan och så kommer det en ny. jag har hamnat i en ond cirkel.

uppdatering kommer senare eller imorgon om vår galna kväll i marbella.

nu: företagsekonomi böckerna. usch

skola strand café

jaha, då var man hemkommen efter att ha suttit och chillat på ett café med lite amigos. nationella är skit, hatar matte och kommer förmodligen alltid att göra det. efter nationella gick vi ner på stranden och solade lite. kan inte riktigt ligga i bikini men kan ju säga att jag hade helt fel val av kläder idag när jag tog jeans imorse, det är läge att byta till shorts nu! så härligt, våren börjar verkligen att komma, idag var det 20 grader.

nu ska jag byta om och sen kommer natti så vi kan gå och gymma lite. ska köra dubbelpass idag och jag är redan trött... har inte så mycket läxa men har prov på måndag och onsdag så det blir nog en pluggishelg. hoppas att det blir plugg på stranden! efter nästa vecka är det äntligen slut med alla prov för vi börjar ny termin nu. ska bli skönt, denna vecka har varit värsta på länge.

soliga hälsningar!

sjukling och pizza

kände redan i måndags att jag inte mådde så bra, ont i halden och hade feber på kvällen så jag stannade hemma från skolan igår. rätt skönt med tanke på att jag hade två prov idag som jag kunde plugga till. så jag låg mest och pluggade, satt lite vid datorn, pluggade osv. natta och amanda kom förbi, det blev lite solning på balkongen med snack. sen gick dom hem, så pluggade jag lite till och sen hade hela dagen gått.

helt plötsligt frågar natta mig om hon inte kan få bjuda på middag för att få mig på bättre humör! vem tackar nej liksom? så jag gick hem till natta och där hade hon förberätt en pizza se llama tres quesos con salchichon, chorizo, beicon y nada mas. (tre ostar, salchichon, chorixo, bacon och inget mer). jag rekomenderar!!!!  hon hade varit så gullig och dukat upp på sitt rum. ljus och allt! och duk. tyckte att duken såg lite rolig ut och märkte sen att det va min gamla tröja! hahah, gulligt natta. men som hon sa: det är tanken som räknas! och jag blev jätte glad och jätte mätt! satte oss och kollade på what happens in vegas och åt glass med banan! är så glad att jag har så fina tjejer här nere. vet inte vad jag hade gjort utan dom. nog med fjäskandet. vi gick sedan hem till mig, jag pluggade lite och som vanligt somnade natta.

idag började inte jag försen kvart över ett med prov, så när natta gick upp klockan tio gick minsann jag också upp. satte mig och pluggade! hör och häpna. och visst visade sig det på proven också! fast lyckan varade inte länge tills jag kom på att jag har nationella i matte (favoritämnet) imorgon, så nu ska jag fortsätta min pluggning.

Puss och Kram!


den legendariska pizzan

natti och amanda solar på balkongen.

GODNATT och önska mig lycka till!

madrid madrid madrid... dag 3

vaknade upp vid kvart i elva av att per (vår ena lärare) knackar på dörren och säger att vi måste ha packat klart om en kvart. okej... börjar kolla runt i rummet och det var ingen rolig syn. och det va faktiskt inte vi som försov oss för dom hade sagt 12 innan. men det ändrade sig. så vi fick hoppa upp ur sängen och börja packa. känns som att jag bara har fått med mig helften av alla saker. mina leggings är borta och en tröja. kanske mina roomisar har fått med sig det, vet inte riktigt.

i alla fall packar vi och sen sticker vi ner på mackedonkan och käkar hamburgare. den satt fint! gick tillbaka och sen var det dax att åka hem. hem resan gick faktiskt snabbt och vips var vi hemma på feria platsen. natta förljer med mig hem och vi följer nils en bit också. när vi kommer hem hjälper jag natti med matten lite samtidigt som vi genast kollar igenom bilderna och dör av skratt. har även lagt upp på facebook för dom som har missat det. efter det gick jag och la mig, ögonen gick i kors.



vårt rum

äckliga ungdomar väntar på bussen

nils är så söt med inbakad fläta

natta och daniel i bussen.

tack för en jävligt rolig och galen helg i madrid!

madrid madrid madrid... dag 2

klockan halv nio vaknar vi och ska ta oss till bussen. ville inte mer än att ligga kvar i sängen.. men vi går till bussen i alla fall och så åker vi iväg tillett ställe där dom visade alla kungars och drottningars gravar (kommer inte ihåg vad det hette) och dom visade även tavlor på spaniens kungar och stolar och sängar osv. det var utomhus så det va svinit kallt, jag och nis bytade jacka så jag blev lite varmare. fast nils blev kallare, den stackaren. hehe. jag och nils + några andra kom av den guidade turen så vi gick och åt istället. en jättegod kycklingbaguette. efter det gick vi och satte oss i bussen. fick ett samtal av mamma, så vi satt och snackade lite (med den lilla röst jag kunde få fran, hade blivit rejält hes under gårdagen). åkte tillbaka till centrum och fick sedan en guidad tur genom madrid. vilken vacker stad det är! otroligt fina och stora byggnader. vi åkte även förbi bla fortbollsstadion.

när vi var klara med guidningen gick vi och köpte lite chips mm och sen gick vi upp på rummet. kollade på lite family guy på spanska vilket inte var så roande så alla somnade. klockan halv sju vaknar jag och kommer på att vi har en timme på oss. på en timme ska fyra personer duscha, tre ska föna, platta håret, sminka sig och välja kläder. lyckades vi? nästan. natta hann aldrig föna håret. men annars var det verkligen rekord! vi gick till en restaurang där vi fick pasta buffé! fast det var tyvärr inte så gott som det såg ut. besvikelsen kom...

i alla fall gick vi tillbaka till rummet sen, gjorde vid oss lite till och sen vandrade vi till den andra byggnaden där det va förfest. så alla va i ett rum, lyssnade på musik och spelade spel. det va riktigt kul! verkligen hemma fest känsla, vilket man inte har haft på ett tag! vid klockan tolv skulle vi gå till en bar som hette el sueco och träffa madridarna (dom som går på svenska skolan i madrid) men vi blev av med gruppen så vi yrade runt i en halvtimme. tillslut hittar vi dom och går då till en bar som hette mint. efter ett tag är det bara jag och nils kvar, fast vi träffade några från madridarna och dom sa att alla hade dratt till la kapital. la kapital är madrids största diskotek. och det va verkligen stort! sju våningar med flera dansgolv och olik musik. helt galet!!! hade en av mina roligaste kvällar. klicka här för att se ett klipp (om ni spolar fram till halva så får ni se rökmaskinen). efter det drog vi hem, jag och simon sprang runt i en timme för att hitta kebab. men det blev ingen. blev tillslut en äcklig macka med tortilla på som jag köpte av kineserna. inte lyckat!


jag nils och anna på gravstället

nils och natta

bild på amandas sin alcohol öl

amanda och jag på pastabuffén

lite av tjejerna på förfesten

jag fick en balong på mint!

amanda och några spanjacker

jag och... ja vad hette han nu?

jag och någon annan

jag och nils... dax att gå hem?

madrid madrid madrid... dag 1

jaha, då ska man försöka summera en galen och riktigt rolig helg i madrid.

fredag morgon. jag och natta vaknar, (förvånade faktiskt) och tar på oss med sömniga ögon och hämtar våra plättar. tio i 7 (bussen skulle gå sju och dom väntar inte på någon) så får vi LITE småpanik. så vi börjar gå ner och kommer precis ut utanför porten då natta kommer på att hon har glömt sin kudde. men jag är inte förvånad. tyvärr hinner vi inte hämta den, men det gjorde inget för hon sov ju aldrig där hon skulle.

vandrar till bussen där nisse har tagit plats till mig, underbart snällt. eller jag vet inte om han tog den till mig men jag satte mig tillrätta. bussen rullar igång och vi har en resa på 7-8 timmar (?) för att komma till madrid. denna bussresa gick ut på att sova, lyssna på musik, skratta, ÄTA, se på film osv. resan gick mycket fortare än vad jag trodde och vips var vi framme.

vi stannade i centrum för att gå runt och ta foto på olika saker, exempel en hatt, fåglar, ett glatt par osv. men jag, amanda, fredrik och natta tog kanske inte det på riktigt allvar så vi satte oss på ett café istället. trötta och slitna, luktade och va fettiga i håret. men kaffet va gott! måste påpeka att både jag och fredrik va så trötta att vi inte orkade lyfta helt på fötterna när vi hade varit på toa, (fox?) så båda ramlar. jaja, ett gott skratt förlänger livet. vi fick i alla fall lite krafter så vi gick tillbaka mot museo del prado. höll förresten på att bli rånad. en kvinna, (hade kunnat vara min mamma liksom...) försökte stoppa ner handen i väskan. men som tur är känner jag av vibbarna, om ni kommer ihåg i julas, och kunde slå väck handen. hon fick inte tag på något, MOHAHA.

vandrar till museet och gick runt och kollade på tavlor, statyer osv. har faktiskt blivit myckt mer intresserad av konst och sånt, tro det eller ej. men det va intressant.

efter det åkte vi med bussen till vårt hostel, och det va faktiskt inte helt fel! vi va berädda på ett loppbitet hostel fyllt med kackerlackor utan dusch och toalett. men så fel vi hade. vi öppnar rummet och ser bara två sängar. jaha... vi är fyra stycken (jag, amanda, natta och nils) som ska sova där. hittade sedan en bäddsäng så nils fick ta den. närr amanda hade packat upp ringer det i rumstelefonen och där säger dom att vi måste byta rum. haha amanda fick packa igen. som tur va fick vi rummet brevid, större med fyra sängar, dusch (badkar) och toalett. kunde ju inte bli bättre. efter en liten liten stund såg rummet redan förjävligt ut. men vad väntade vi oss.

nu va det dax att förkröka lite och amanda är så snäll och går och köper öl. tyvärr kollar hon inte så det blev sin alcohol. stackars amanda. men det va tanken som räknades. ett gott skratt blev det i alla fall. vi gjorde vid oss och vi är altså tre tjejer och en liten spegel. hm.. då kommer jag på den finurliga idén om hissen! blev lite fucking åmål känsla över det. så där står natta och jag och sminkar oss när dörren börjar gå igen. vi börjar röra oss och som tur är, är det costa del sol tjejer som ska in. tur det, hade varit lite pinsamt annars. nu började också klädvalet. jag hade verkligen problem. JAG VILLE INTE HA NÅGONTING som jag hade tagit med mig. varför tar man inte med sig sånt man VILL ha på sig? konstigt, det händer mig ofta. i alla fall blev det tillslut en svart tröja och kjol och mina hederliga converse.

jag och mina roomisar vandrar till mackedonkan för att träffa folk, men dom va inte där. så vi står där ett tag och fryser (eller inte jag för då hade jag min jacka, RIP) men tillslut vandrar vi och hittar stället där dom andra är. beställer in en sangria och snackar skit. efter ett tag var det dax att träffa svenska-skolan-i-madrid-folket. så vi vandrar, tror att vi gick fel någon gång, med ett helt gäng bort till något torg där vi träffar ännu ett gäng från madrid. riktigt roligt! vi tar metron och hoppar av, och ska då gå därifrån till en bar som hette dolce. men då hittar inte madridarna så vi går runt ett bra tag innan vi tillslut kommer fram. detta är slutet för min jacka.

vi går in, dansar, snackar, osv och jag går och bär på jackan hela tiden. tillslut lämnar jag den inne i garderoben, som inte hade öppnat än. OTROLIGT smart. fem min senare fick jag reda på att garderoben va öppen. så jag går dit för att hänga in jackan ordentligen. men nej, då är den borta! kul... då har en tjej tagit alla jackorna som låg där och förmodligen trott att min jacka tillhörde hennes gäng. så där sprang jag runt och letade och letade. men hittade inte den. och inte nog med det hade jag lagt kajsas (en tjej från madridarna) jacka och kofta i min jacka. kul. som tur va hade jag tagit ut mobil, kamera och pengar.

efter detta vill alla hem, men inte jag! så vi drar vidare till ett stort diskotek som hette pacha (?) och stannade där tills klockan va för mycket. då vandrar jag, fredrik och caroline hem. går fel gör vi också. när i väl kommer fram har jag inga nycklar, så jag måste ringa upp till nils som ligger och sover och väcka honom. snällt! haha. han blev rätt sur och detta resulterade i att hans mössa fick ett hål för han slängde ner nycklarna i den. stackars nisse. kom i alla fall hem och kollade på klockan, jag skulle upp om fyra timmar.


två störda tjejer i madrid

amanda, jag, nils och fredrik i väntan på museet.

bussresan.

jag och natti

amanda och nils

jag på pecha.

mer uppdatering kommer imorgon. måste sova nu, klockan är rent för mycket och jag ligger med feber och ont i halsen. får se hur det blir med skola imorgon. sov gott

torsdag, dan före dopparedan

torsdagen började med skola. gick sedan hem med natti och gjorde plättar. jag va jätte duktig men natta va verkligen dåligt. stackar dig din lilla.... sen kom vi på att vi hade GANSKA bråttom till tacokvällen så vi sprang nästan dit. kommer dit och börjar laga maten med halva svenska skolan. jag gick mest runt och snodde chips. hjälpte lite med guckamullen också. när vi väl fick vår mat.. asså seriöst, jag var i himmeln! det va så otroligt gott. men efteråt var jag så mätt, att jag inte kunde gå. fick sitta en stund och smälta maten.

jag vandrade hemåt med följe av natta och fredrik, och när fredrik vek av sa vi "ses imorgon!" som vanligt och utan att han visste skulle vi snart ses igen.... i alla fall. vi vandrar till mig, natta vandrar till sig för att hon och jag är så otroligt bra på att planera så båda va tvugna att packa nu. efter en stund plingar amanda på hos mig (eller hon plingade på fel våning först) och kom med champagne. jag försöker packa klart och vi lyssnar på lite gamla hits. jag och amanda slår in våra paket och sen kommer natti. vi vandrar bort till fredrik där vi träffar oskar, daniel, william, anna och jessica. amanda ringer till fredrik och frågar om dom inte kan träffas och snacka lite. jo det ville han klart. så en förvånad fredrik kommer ner i mjukisbyxor och då hoppar alla vi fram och sjunger happy birthday! han blev riktigt förvånad! korkade upp skumpan och det öppnades paket. av amanda och natta fick han en blädderbok med bilder och citat, riktigt bra och roligt gjort! vi gick vidare till tree lions och tog varsin öl. jag och natta bestämde oss för att vandra hem sen, eftersom vi skulle upp om ungefär 5 timmar.

jag har ju självklart inte packat klart så natti somnar och där står jag halva natten och packar. ett citat jag sa var: "jag lovar, jag kommer inte vilja ha några av dessa kläder på mig i madrid." jag visste inte hur rätt jag hade.........

somnade och vaknade klockan sex, fortsättning följer i nästa inlägg....


jag gör plättar.

beviset på att jag faktiskt hjälpte till.

erik och oskar också..

amandas och min tallrik.

amanda är mätt och belåten.

william, oskar, daniel, jessica, natta och anna i väntan på fredrik.

fredrik garvar åt bilderboken.

snart kommer uppdatering om madrid!

madrid på fredag

jaha, då va det onsdag kväll.

hade sovmorgon till tio och efter det hade jag företagsekonomi. jag vet inte om jag har nämnt det innan men vi skickade in jobbansökningar till burger king (mest för skojj för att se om vi kunde få en chans att få jobb) och idag kom burger kings chef in på vår lektion! han snackade bara spanska, men väldigt konstig spanska (?) så jag förstog nästan ingenting vilket var synd för han kom och berättade hur man ska vara på en intervju, hur man ska agera och vad han kollar efter. det var meningen att vi skulle ha intervju med honom en&en men det blev inte så. han gav i alla fall bra tips och sen sa han också att om vi ville kunne vi komma till burger king och söka jobb. det hade varit bra med extra pengar men känner varken har tid eller lust.

efter det var det mat och sen stack jag och nils till svensken (svensk affär) och skulle handla bröd och lösgodis. men jag handlade ingenting av det... jag var så grymt sugen på lösgodis och när jag kommer till kassan så säger dom att det är strömavbrott så dom kunde inte väga det... fan. och bröd... ja jag hade inga pengar till det för min madre ville ha dippa och jag köpte två dippor och två creme fresch och sen skulle amanda ha hockypulver och tillslut kunde jag bara köpa ett hockypulver, ett center och en lakrisal. men jag tänkte dra dit imorgon och köpa godis till bussresan på fredag. imorgon är det även tacokväll och det är invigning av ett svenskt café också. sen ska man hinna packa också. det blir en lång dag imorgon.

OM jag inte skriver något så hör jag av mig när jag kommer hem från madrid, söndag kväll eller måndag och då ska ni få höra om helgens raballder. och jag kommer förmodligen vara genomfrusen när jag kommer hem, eftersom det är minusgrader i madrid.

nu vill jag ha sommar...


Saknar er där hemma

Puss och kram


en eftermiddag på skolan

idag är det tisdag och jag har bara haft två lektioner. svenska och engelska, jätte skönt. efter det drog jag, natta, amanda och fredrik till marknaden för att vandra runt. det slutade med att jag köpte lite godis och vandrade sen hem. läste äntligen ut boken idag! efter det somnade jag, och sen läste jag lite ur cosmopolitan som jag fick av mamma igår.

fick sedan ett sms av mamma om att jag skulle kolla min mejl, men jag hade inget internet så nu sitter jag på skolan. hittade även natta här, vilket inte förvånade mig. hon gillar att hänga på skolan dygnet runt förutom när det är lektion. larsson kom också förbi och ville höra lite skvaller. men icke. hahaha

snart ska jag och natta (antar att hon följer med mig hem) hem till mig för att byta om och jag tänkte också ta mig en liten macka. efter det ska vi träna på gymmet, vi ska på POWER DUMBELL.... har ingen aning vad det är men det låter jobbigt. vi tränade även igår, ett riktigt mördar pass och jag förväntade mig att jag inte skulle kunna gå, stå eller ligga ner idag när jag vaknade men nej, tydligen är jag lite tränad ändå? man får ju dra egna slutsatser... har faktiskt inte varit med om ett så jobbigt pass på länge, det var verkligen smärta i rumpan! men eftersom instruktören kallades oss svaga fick vi väl lite energi.. eller nåt.

nu orkar inte natta vänta längre,

PUSS

lite svar på tal

Hej!

Natti har precis lämnat mig, hon var tvungen, precis som jag, att plugga. Jag ska snart sätta mig och leta lite fakta på internet om gatubarn för jag ska ha en argumenterande uppsats om det på engelskan. efter det ska jag även gå igenom lite svenska för jag, denniz och josefine ska hålla i en svensklektion på tisdag.

jaja, gårdagen då. efter fikan med michelle och sofia gick jag hem och försökte plugga lite matte. läste också (såklart) stieg larssons bok och hann även sova en halvtimme. åt sedan lite mat och sen gick jag och träffade natti och fredrik. skulle egentligen ta en kaffe på nixs med det hade stängt så vi gick till teterian och spelade lite kort istället. vandrade sedan hem med natti. satt vid datorn, lyssnade på musik osv sen somnade natti. jag tog fram min bok och läste, (det är verkligen spännande nu!) och sen somnade öven jag. vaknade vid elva, satte mig med boken till halv ett då natti vaknade. jag låter verkligen töntig med boken men ni som har läst den förstår, man blir helt besatt av den. har ungefär 200 sidor kvar nu, och det ska bli skönt att läsa ut den så jag får ett liv. vi gjorde även lite frukost bestående av yoghurt och kalaspuffar och kaffe. sen, efter mycket om och men, tog natta tag i sig och gick hem. tråkigt för nu måste jag plugga. men natti kommer nog sen ikväll igen, och det är ju skönt att ha det gjort i så fall.

tänkte svara på lite frågor.
1. vad det kostar är jag inte helt säker på (mamma, du får rätta mig om jag har fel) men vi betalar 550 e i månaden.
2. jag hade bara g i spanska när jag kom hit. men jag kan säga det att jag har lärt mig mer på fyra månader här, än vad jag lärt mig på sex år hemma i sverige. vissa som sökte hade inte ens läst spanska när dom kom hit.
3. jag vet inte vad dom går efter när man söker, men jag antar att dom tar efter hur man är som person. man skriver ju ett personligt brev. vissa av mina kompisar har inte haft godkänt i alla ämnen, men dom har ändå kommit in.
4. jag hade inte så jätte bra betyg när jag sökte men jag hade inga IG.
5. jag tror att jag fick reda på det i mars någongång. men är inte helt säker. vissa fick reda på det innan och vissa fick reda på det efter mars.

PUSS


lördag, snart fika

hej!

igår va faktiskt en riktigt rolig kväll. det började med att natta och jag gjorde vid oss här hemma och kollade på johan glans. kan det bli bättre liksom? sen drog vi ner till fusion och träffade amanda. sen efter hand strömmade det in svenska människor. trevligt trevligt. alla skulle gå men jag och nils stannade kvar lite och drack upp våra drinkar. sen gick nils och jag till shot baren för att se om vi hittade lite folk, ingen av oss hade ju pengar på mobilen som vanligt.... träffade svenska skolan folk och sen gick vi till en bar brevid old town och spelade biljard. lyckad kväll

nu ska jag snart städa mitt rum sen ska jag iväg och träffa michelle, så ska vi gå till ett nytt café och träffa sofia :)

ni som ville veta om skolan kan läsa detta inlägget som jag har skrivit. om det är något mer ni undrar, så är det bara att fråga!

PUSS OCH KRAM

fredag, äntligen fredag

ja, nu är det äntligen fredag. veckan har faktiskt gått rätt fort, men fy vad skönt det är med fredag.

fredag. ljuv musik i öronen.
fredag.
fredag.

nu sitter jag på mitt rum, ska snart läsa min bok (jag vet, rätt töntigt en fredag eftermiddag) men efter det kommer amanda och förmodligen natta hit. vi ska föra lite och snacka skit, sen drar vi ut i hederliga funkis. det blir ju att spara pengar eftersom nästa vecka är det madrid som gäller! det ska bli skit kul.  vi börjar ladda nu....

imorgon ska jag, sofia och michelle ha reunion, vi tre har inte träffats på länge. så det blir väl en fika i stan.

nu blir det boken! puss och kram

siesta och gym

hej! internetet har krånglat lite, det är därför jag inte har uppdaterat.

idag hade jag sovmorgon, riktigt skönt! men eftersom jag just nu läser stieg larssons andra bok, så ligger jag vaken halva natten och läser. det går ju inte att slita sig! det resluterar i att jag är helt död på morgonen. får verkligen tvinga upp mig själv. sen hoppa i kläderna och bokstavligen springa till skolan. eller ja, dom 50 meter jag har till skolan...

det började med försäljning och service och det va en rätt tråkig lektion. två timmar med bara snack. efter det va det lunch. jag va vrålhungrig men maten här är sämst, så det blev lite bullar. och clementiner! hade sen prov i svenska, man skulle analysera en dikt från romantiken. tror att det gick bra.

gick sedan hem, läste min bok och somnade sedan lite. vaknade av klockan men va inne i en dröm så snoozade ett tag. va sedan tvungen att gå upp för att äta eftersom om en kvart ska jag vara på gymmet.... jag har inte bytat om en så nu äre brådis.

PUSS OCH KRAM

hemlängtan och tröst av lasse

jaha, då sitter man vid sin dator och klockan är halv elva på kvällen. borde plugga eller sova, men känner inte alls för det. har hemlängtan och vill bara hem för tillfället. jag vet att det går över, men just nu är det jobbigt.


igår ringde mammie! blev jätte glad och fick lite nya krafter. snackade ända tills vi blev avbrutna då amanda och natta kom för att hämta mig. vi gick hem till natta och lagade en ehm.... god... pasta carbonara. tror jag? jaja, det gick och äta och när vi rullade upp för trapperna tog vi med oss chips, dippa, godis och cola. MUMS. kollade på kung fu panda, garvade i stämmor och tryckte i oss massa gottis.

hur vi orkade, vet jag inte, men amanda och jag satte på rocka på med markoolio och låtsades va ett rockband. amanda springer rund med en gitarr och jag skötte trummorna. natta filmade och det såg ju rätt... kul ut. efter det drog vi ut och träffade fredrik och oskar på old town. där blev vi roade av två finska tjejer... hahhaha. gick sedan till en annan bar, snackade skit och spelade kort. sen drog vi hem. sov riktigt skönt.

idag hade jag ställt klockan på halv elva, men det slutade med att jag tvingade mig upp klockan halv ett istället. satte mig vid datorn, sen försökte jag plugga lite matte. gick sådär så jag la mig och läste stieg larsson, andra boken, så länge. somnade och vaknade klockan fyra med att jag skulle gå hem till amanda för att överraska linn. vi gömde oss i garderoben och hoppade ut. linn och köttbullen (amandas och linns syrra) höll på att bli ihjälskrämda! hahahah. snackade, hjälpte linn lite med spanskan och sen gick jag hem.

när jag kom hem fick jag värsta hemlängtan. så jag satte på lars winnerbäcks sommarkonsert och grät till kom änglar, kände lyckan växa i kroppen och piggarna runt armarna. musik kan verkligen få en att må bra!

nu ska jag sova, drömma fina drömmar.

saknar er så mycket!!!!
älskar er

bilder från jullovet 2


benne, lykke och jag

benne, jag och kappe

truls

nils och kappe

lykke och benne

nyår - jag, lovisa, lykke och mamma

lovisa, jag, lykke, mamma och pappa

jag, lovisa och lykke

lykkan och jag

truls, benne, nils och lovisa

vincent, lykke och kappe

om ni vill se fler bilder får ni kolla på facebook :)

bilder från jullovet

här kommer lite bilder från jullovet!


mamma, pappa, jag och lovisa första kvällen på tipitapa - en mycket god tapas resturang.

det regnade en del tyvärr.

det blev en del yatzy som vanligt. vi hade inte vårt riktiga spel med oss så det fick bli ett hemmagjort.

mi madre, jag och min mamma!

lovisa, pappa och jag i plaza mayor

mamma och pappa på buddhatemplet

jag och lovisa med utsikt över fuengirola

mamma jag och lovisa uppe på berget

här kommer lykkan!

ett långt sammanfattande inlägg

Hej! nu kommer det ett långt inlägg, läs om ni orkar och har lust, ska försöka sammanfatta mitt jullov!

fredag 26 december åkte mamma, jag, fredrik och ellinor in till malmö för att se high school musical på nöjesteatern. den va jätte bra, men jag mådde fortfarande dåligt pga kräksjukan, så det va väldigt jobbigt att sitta där inne. men det fick mig att tänka på annat! när vi kom hem, försökte jag äta lite köttbullar och rödbetsallad men det gick bara ner några stycken. stack sedan hem till cissi där hon och jossan va för att sedan ta mig till fille och simon. där va en massa folk jag inte hade träffat så det va jätte trevligt! var tvungen att dra hem vid tolv för jag hade inte packat, så det va bara att säga hejdå... åkte hem, packade och pratade med lovisa och clara i telefon. somnade efter mycket om och men.

lördag 27 december började med lite packning till, sen hämtade vi lovisa och åkte till flygplatsen! lite väntan, men sen va vi äntligen framme. det kändes så konstigt att vara tillbaka så tidigt. önskar att jag kunde stannat längre i sverige. men ändå så kul att visa funkan för familjen! vi tog taxi till en resturang och käkade lite, sen tog vi oss till lägenheten. liten, men helt okej. gjorde vid oss, gick ut och åt och sen stack jag och lovisa ut och träffade lite folk. trevligt trevligt!

söndag 28 december väcktes vi av att lykke ringer till lovisa och berättar att hon har hittat en biljett ner hit! världens roligaste nyhet och vi fick reda på att hon landar kvart i sju på kvällen på nyårsafton! efter det åt vi frukost och gick sen in i funkan, satt på baskins lite, fikade, visade runt osv. jag och lovisa hlsade också på min värdfamilj, och dom va jätte glada över att se mig! kul att träffa dom med. det hände inte så mycket mer denna dag, haha. mest käkade och umgicks med min familj.

måndag 29 december åkte vi till plaza mayor, shoppade lite. mest på hm! och lite på zara. köpte lite baströjor, en jätte fin kjol och lite underkläder. vi åt också på ett mexikanskt ställe där vi fick nachochips och dippa mm, mums! va väldigt länge på plaza mayor så när vi kom hem va vi hungriga igen. va tvungen att visa mina föräldrar och lovisa burriton, (som sedan blev favvostället) så vi åt där. vandrade sen och träffade nils, kappe, truls, vincent, gabbe och benne. det började med biljard och sen drog vi vidare till ett kareoki ställe. bennes favoritställe blev scenen där vi fick höra lite låtar från honom. han sjöng en låt som jag tycker grymt mycket om med artic monkeys så det va uppskattat! drog sedan hem med pepparsprayen i högsta hugg i fall att!

tisdag 30 december vaknade, åt frukost och tog oss ner till marknaden. gick runt lite för att sen ta oss till benalmadena för att kolla på buddhatemplet och åka linbanan. jag försökte vara guide och det gick väl sådär. det ända som jag kunde om templet var att det hade stått där ett tag. kasst av mig jag vet... men lite kul va det. vi alla blev mycket imponerade av mitt lokalsinne, fan va grymt det är! hittade till linbanan så vi åkte upp till toppen. lovisa va lite skraj, kanske för att jag hade "skojjat" om att den trillat ner för ett tag sedan. som tur va fick vi sol och nästan blå himmel när vi va där uppe så utsikten va riktigt fin. tyvärr va det kallt och rent för lång kö för att orka vänta på mat så vi körde in i funkan och käkade. (blandar ihop dagarna lite, det kanske va idag vi åt burrito). denna kväll tog vi bara det lugnt, va tvugna att ladda upp inför nyårsafton och lykkes ankomst så vi stack hem, chillade och läsat lite. somnade och drömde sött!

onsdag 31 december Den stora dagen va kommen! lykke skulle komma, äntligen skulle vi få göra oss fina och få äta god mat, festa natten i ända och sjunga tills vi blev hesa. vi drog in till malaga och gick i stan, tyvärr stängde allting tidigt och vi skulle hämta lykke plus att vi skulle ta tåget hem (om man ska till malaga så ta tåget, det är svårt med parkering och mycket smartare och lättare med tåg, då kan man också ta en tupplur.) så vi bara åt och så testade jag och lovisa lite skor. drog hem duschade osv och hämtade sedan en överlycklig lykke! det va så kul att se henne på flygplatsen! körde sedan hem, mycket snack i bilen så vi körde lite fel, men kom tillslut hem. sminket på, plattat hår och pumpsen va redo på fossingarna.

vi gick ner till tres amigos där en sådär god fördrink väntade. mycket snack och foton togs och sen fick vi in en räkgojja som faktiskt även jag åt. den va god, men blev lite besviken av mig själv att jag inte klarade dom sista räkorna... men det är en bra början! efter det fick vi in oxfilé (två feta bitar... jag orkade inte riiiktigt hela.. haha) med god sås och lite gränsaker och potatis. mums. efterätten blev choklad kaka med frukt och grädde. dom senaste åren har jag firat tolvslaget med massa kompisar, skit mycket folk som bara står och är lyckliga och kollar på raketer. och det brukar alltid vara otroligt mycket raketer. denna gången blev det lite annorlunda! vi fick vindruvor, så varje klockslag åt vi en, och drack champagne. haha, det gick inte så bra, druvorna va så pass stora att jag kanske åt sex stycken sammanlagt, man hann ju inte! sen gick vi ut, skålade och såg inte EN ÄNDA raket! vilken besvikelse! jaha, det blev liksom inte som hemma. lite tråkigt. jaja, kvällen är inte slut än.

lovisa, jag och lykke säger hejdå till mamma och pappa, drar till en bar och dansar lite. kappe ringer och berättar var dom är i benalmadena och vi tar en taxi med en norsk tjej som berättar var man ska festa i benal. man tackar man tackar. eftersom inte alla hade legg kom vi inte in på en klubb, så vi tre tjejer gick vidare till en annan klubb. där va inget folk och vi kände att partydödaren började komma. tillslut fick vi tag på kappe och dom andra killarna så vi gick in på en annan bar/klubb och stannade där hela natten. vi hade riktigt kul, lätt den bästa nyårsafton! trillade in i lägenheten vid halv 8 och somnade pladask. tack för denna kväll!

torsdag 1 januari trötta, slitna tjejer vaknar och börjar kolla igenom bilderna sen dagen innan. haha, som vi skrattade. solen sken så vi gick ner till stan, stannade på burger king och slängde i oss mat. gick ner på stranden och solade. helt okej sätt att börja året på! låg där tills vi frös och gick sen tillbaka till lägenheten och träffade mamma och pappa. vilade lite, sen gick vi ner på en restaurang. såklart stängd så vi gick vidare till en annan. det va riktigt gott, alla va nöjda och glada. men det skulle visa sig att lovisa inte va så nöjd sen.... vi går och lägger oss och rund klockan sex på morgonen flyger lovisa upp, in på toaletten och lägger mer än en pizza i alla fall! mamma flyger upp och hjälper, sen fick lovisa sova på soffan. stackars tjej!

fredag 2 januari grattis nils 18 år!!! lovisa mår skit, men ändå bättre. jag och lykke går mot stan, träffar killarna och nils får en otroligt fin present av mig! två paket riskakor med pizzasmak! jaja, han blev glad i alla fall. slår vad om att dom är slut nu. träffade dom på en bar och snackade lite, bestämde vad som skulle hända på kvällen osv. gick hem sen, köpte en kebab och delade på.

när vi sen går hem, så märker jag att en tjej går bakom mig. så jag undrade när hon skulle gå forbi. men det gjorde hon aldrig, så jag vände mig om och där står en kille, med handen i min väska!!!!!!!!! den jävlen försökte snog våra pnegar, kamera solglasögon osv.. jag började skrika på honom och han skrek tillbaka. mobilen tappade jag (och det blev en spricka typiskt nog) sen vände vi håll och dom gick vidare. som tur va blev ingenting stulet. sjukt ändå... om jag inte hade undrat om den tjejen, hade jag ALDIRG märkt något. egentligen lite häftigt hur skickliga dom är.

gick hem och hade världens berättelse! haha. alla flög upp och mamma (ni som känner henne vet hur hon är) va nästan berädd på att leta upp dom och läxa upp dom. skämt och sido! jag och lykke började göra vid oss och lovisa stackaren ville också med :( men tyvärr kunde hon inte. vi tog tåget (taaget) till benal och sen taxi till en liten bar där vi spelade biljard och firade nils. efter ett speciellt (!) slut tog vi oss hem igen. somnade som stockar.

lördag 3 januari idag mådde lovisa bättremen det blev ändå en lugn dag. vi bara tog det lugnt, gick i stan lite men jag började känna att min hals inte hängde med det kalla vädret. började hosta och må riktigt dåligt. eftersom det va sista kvällen så efter vi hade varit ute och ätit skulle vi såklart ut. träffade lite folk men jag och lykke började må riktigt kasst så det blev en tidigt hemma kväll istället. kanske bra det, eftersom vi skulle upp halv sex och säga hejdå.

jag och lykke blev körda hem till mig i lägenheten efter att ha sagt hejdå till mamma och lovisa, det gjorde verkligen ont. ville inte att dom skulle åka, ville med dom hem igen. sa hejdå till pappa.. :(

vi kunde inte somna om, så vi satt och snackade skit länge ända tills vi tillslut somnade. vaknade på dagen och mådde riktigt kasst båda två. jag hade feber och lykkes hade inte kommit än, men det skulle den snart göra... vi såg filmer och rörde oss inte från sängen på hela dagen och kvällen. sunkiga tjejer....

söndag 4 januari vi såg bara filmer, snorade och hosade.

måndag 5 januari såg lite filmer, snöt oss och hostade hällde i oss ipren MEN tog också ta i våra liv och tog oss ut på balkongen. snackade skit, lyssnade på musik och kände att livet kom tillbaka. gick in mot stan, fönstershoppade och köpte sedan lite svensk dippa, svensk godis, morötter och gurka. DET VA RIKTIGT GOTT! skulle egnetligen ut, men så blev det inte. tog det lugnt istället och såg ännu en film. somnade.

tisdag 6 januari idag var vi villiga att ta oss ner till starnden men det va inte solen. så efter lite städande i mitt rum, gick vi sedan ner mot staden och hamnade på burger king. satt och snackade och garvade åt riktigt fula engelska ungdomar. verkligen dumma. gick hem för att sedan göra vid oss, och ta oss ut i kylan. träffade nils, gabbe och vincent. satte oss på en bar och spelade lite biljard. gick vidare till london pub. nästan allting va stängt tyvärr. efter mycket om och men på den baren, gick jag och lykke hem.

onsdag 7 januari dax för skola och dax för lykkan min att åka hem tyvärr. vaknade LITE för sent men stack till skolan och fick träffat natti! käkade lite och sen följde natti hem till mig och satte oss och snackade med lykkan. solen stekte! skönt. amanda kom lite senare så det blev ännu mer snack, enligt lykke fattade hon ingenting... förmodligen mycket internt. men kappe har också sagt att det är svårt att komma in när vi väl börjar snacka, då står inget i vägen! natta och amanda stack senare och jag och lykke städade ännu mer, lykke packade lite och sen gick vi till tåget. åkte till flygplatsen och sa hejdå :( buhuu.... satt i kylan och väntade sen alldeles ensam och väntade på tåget. hämtades upp av kappe och thomas och sen chillade vi lite grann. drog sen hem och sov.

torsdag 8 januari detta är dagen då kappe skulle åka till finland för att göra lumpen. lite sorgligt var det ju.. träffade nils och kappe och käkade lite,och åkte sen hem till kappe. drog inom thomas och sa hejdå. följde sen med till  flygplatsen, fikade och sa hejdå. känns tomt när man har umgåtts mycket med någon och sen drar den personen. förstår nu hur ni kände där hemma! :( åkte hem till natta för lite tröst och choklad, och guuud va vänner hjälper! fick ny musik på mp3n också, så nu är man tillbaka till sitt glada jag igen!

fredag 9 januari vaknade försent idag igen, nu är det minsann skärpning. kom försen till företagsekonomin men det va lugnt för vi hade torulf. skönt! hade en ny i klassen och på någon konstigt sätt kunde han gissa att jag var från skåne. ser jag skånsk ut? jaja.. hade sen håltimme, satt i soffan med nisse och chillade. maten i skolan är sämst, riktigt skabbig. hade sen svenska och engelska, kanske inte dom roligaste ämnena.

drog sedan till ett café med massa tjejr och killar, det blev barndomssnack, sånt man gjorde när man va liten. roligt som dumt. ida, om du läser detta berättade jag om café bubblan! stack sen hem, och äntligen hade sladden kommit! la in lite bilder medans natta provade kläder. sen stack natta, och sen kom hon igen, sen kom amanda och jag käkade lite. snackade skit vilket vi är väldigt bra på. stack ut, och tack gode gud att jag har min vinter jacka, igårkväll va det 4 grader. så jag frös inte, men det gjorde dom andra stackarna. tur att dom va bedövade! (vissa lite för mycket.......) spelade bljard, blev imponerad av amanda och sen blev det burrito. efter det fick jag skjuts av nils mamma lotten och sen somnade jag.

lördag 10 januari idag vaknade jag ovanligt sent för att ha haft en lugnt kväll. gick upp, tog mina två joggisar och åt dom. gjorde vid mina naglar, laddade ner musik och nu har jag skrivit detta långa inlägg riktigt länge, så nu får det vara klart. ikväll blir det chill kväll men amanda och natta. ni vet, svensk godis, dippa och sånt mysigt. och tjejsnack såklart.

lägger in bilder senare, har en nerv i klem i ryggen så kan inte skriva mer, det gör lite små ont just nu faktiskt.

hoppas ni orkade läsa allt!

PUSS OCH KRAM

ett tag sedan

hej! förlåt för att jag inte har uppdaterat så mycket, (inget alls) på lovet men jag kände för att utnyttja dessa dagar helt, har inte haft tid, ork eller lust. men nu har jag så mycket att berätta! tyvärr har jag såklart inte tid nu, och jag har en jobbig kväll framför mig och en jobbig dag imorgon men efter det ska jag berätta om min vecka i sverige och min vecka med besök i spanien.

kommer uppdatering inom kort!

det kommer också snart bilder, men jag glömde kamerasladden hemma (förvånande?) så får vänta med det tills jag får det på posten förhoppningsvis denna vecka.

hoppas ni har något att längta efter nu, har mycket att berätta!

puss och kram

RSS 2.0