juldagen

hejsan!

förlåt för dålig uppdatering, men har inte haft tid nu när jag är i sverige. har haft speckat schema för att hinna med att träffa så många som möjligt.

resan gick bra i söndags, men fy vad nervös jag var när jag landade och visste att jag skulle träffa min familj och kompisar inom en timme. på flygplatsen såg jag även carolina gynning, och hon satt på tåget, precis som jag, över till malmö. så när jag kliver av, ser inte min familj mig utan har bara ögonen på henne! kul.. men tillslut ser lovisa mig och springer och kramar om mig. cissi, mamma och pappa va också där, det va så skönt att träffa dom! vi åkte hem till vårt hus och gud va konstigt det kändes! vi fikade lite och clara kom förbi, sen stack vi till mammas koncert. sen kom jag hem, cissi följde med och helt plötsligt plingar det på dörren. då kommer mina tjejkompisar in och överraskar mig! så det blev tjejmiddag med massor av sktisnack, va ju tvungen att skvallra om allt som hänt i spanien och allt som har hänt i sverige.

sen sov lovisa, lykke och malin över och på morgonen följde jag med mamma och pappa för att hämta fredrik och ellinor. har verkligen saknat min bror. vi åkte hem, fikade och sen drog jag till clara och åt ännu mer med mitt hopprepslag. på kvällen åkte jag hem till oliver och snackade skit med lite killkompisar.

tisdagen spenderades med lykke i stan, sen träffade jag släkten på eftermiddagen. på kvällen drog jag till kaptensgården för att träffa ännu fler. men började må dåligt då, och det visade sig också dagen efter, då det var julafton. fick såklart kräksjukan och spydde hela kvällen och natten. inte alls kul..

idag mår jag mycket bättre och har fått öppna mina julklappar. fick jätte mycket fint och är hur nöjd som helst. fick en ny kamera, eftersom min förra blev snodd, så nu ska det bli mycket foton!

nu ska jag se Richie Rich på kanal 5, ser alltid det på julen.

pusspusspusspuss
och
god jul!

hejdå spanien, hej sverige

IMORGONBITTI KLOCKAN 6 KÖR MIN HERMANO MIG TILL FLYGPLATSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu vill jag verkligen hem!!! tänk när jag stiger av tåget på svågertorp... lyckan växer inom mig!

natta är här nu, hon ligger och snarkar i min säng. sött. hon kanske drömmer om mig? och snart kommer nils för att säga hejdå :)

lite små trött, men är rädd för att jag inte kommer vakna i tid sen. kanske bäst att vara vaken hela natten? höhö...

PUSS OCH KRAM,

vi ses snart!

plaza mayor och julklappar

först matteprov sen spanskprov, och båda gick bra! känns skönt nu att ha gjort det, men det känns ännu bättre att jag inte behövde tänka på några läxor mer nu! för man kan ju säga att vi har jullov nu för imorgon ska vi bara först till kyrkan och sen tillbaka till skolan, där blir det lite dans och gröt!

på plaza mayor (ett shoppingcenter ute) så köpte jag lite julklappar och efter det drov vi, jag natta och daniel, till IKEA! såklart åt vi köttbullar, det kostade bara 1 e! kan ju säga som så att vi njööööt. sen delade vi också på en daimtårtbit, och vi njööööt ännu mer. mummsfillibaba.

sen gick vi till svenskaffären på IKEA och där köpte jag mina julklappar till mi familia, glögg och pepparkakor! och snacka om att min madre blev glad! och hon tyckte att glöggen var så otrooooligt god att hon ska köpa med sig det till sin familj och dricka det på julafton. hon tyckte verkligen att det var jätte gott, var tvungen att springa runt till alla i lägenheten och låta dom smaka och alla uppskattade det! kul :)

mamma, pappa och lovisa: idag har det varit jätte varm här i spanien, man har faktiskt kunnat ligga på stranden. tyvärr har jag inte haft tid. men tänkte mest för er skulle eftersom ni snart kommer ner och vill bort från kylan! klockan är nu halv ett på natten och det är 15 grader, och på dagen idag var det så varmt att man kunde gå i linne. låter det bra?

nu är det verkligen dax för mig att sova. kyrkan imorgon klockan nio!

GOD JUL!


daniel och natta

jag på ikea

natta i ett tappert försök med att komma in i skåpet

jag klarade det nästan

jätte lite shopping och spanska gloser

jaha, då sitter man här igen, med läxboken framför ögonen. det är så grymt trist, jag var trungen att ta en paus. imorgon är det spanskprov och matteprov, ser inte framemot det. fast för en gång skull så känns det helt okej inför matteprovet. det är mer spanskan som är jobbig nu. det är svårt och mycket gloser.

ja, nu är det inte långt kvar tills jag kommer hem, och idag är det även exakt en dag till julafton. igår gick jag förbi ett danskt fik och guuud vad det luktade glögg. saknar julkänslan... har inte riktigt fått den här eftersom tex idag kunde man gå ute med bara en kofta. känns lite skumt att det är december, känns mer som vår. men har börjat handla lite julklappar, och sen vet jag att det kommer vara riktigt julpyntat hemma. min madre skulle tagit ner min resväska idag, men hon har inte gjort det. hoppas hon gör det imorgon, längtar verkligen efter att packa! då vet man att man är påväg någonstans..

nej, nu ska jag tillbaka till pluggningen, önska mig lycka till med proven!

puss och godnatt

singoalla, klementiner och mat

jaha, då sitter man med singoalla och tyvärr är det inte kexen, utan en svenskbok skriven av viktor rydberg. jag tycker faktiskt att boken är rätt bra, men har mycket kvar att läsa till imorgon, så måste skumma igenom den lite. vi har fått några frågor (svåra...) men man kan ju försöka hitta svaren till dom. på onsdag har jag utväcklingssamtal med torulf och på torsdag har jag matte och spansk prov. spanskan är riktigt svår, man ska kunna skilja på konjunktiv och indukativ (rättstavat?) och jag vet inte ens vad det är på svenska.... sen på fredag är det kyrkan för julavslutning och sen på kvällen blir det lite middag och sånt för att säga hejdå. lördagen ska jag ägna mig åt att packa, FÖR PÅ SÖNDAG BÄR DET AV TILL SVERIGE!

folk har klagat lite på att jag "inte saknar dom" och "inte har hemlängtan" men det är ju klart att jag gör och har! men inte så mycket så jag har velat åka hem. jag älskar att vara här i spanien, i have the time of my life, om ni förstår! fast min madre säger att jag är väldigt stark som person, eftersom dom andra gäststudenter hon har haft har varit väldigt ledsna stundtals, och det har ju inte jag varit. vissa av mina kompisar har varit ledsna och gråtit hela dagen, men jag tycker att det är lite "slöseri" med tid. jag menar, vi träffas ju snart! MEN hör och häpna, jag börjar få riktigt hemlängtan nu. inte så jag gråter, mer av en sjukt lycklig känsla i kroppen. jag är så glad hela tiden och längtar så otroligt mycket tills jag kommer hem! det ska bli så kul och så SKÖNT att få koppla av lite. se på svensk tv, äta svensk mat, gå på stan, fira jul, springa runt i troser, prata i telefon (!), sova i min egen säng men framför allt, träffa min älskade familj, släkt och vänner. det är ni som har stöttat mig inför detta och under tiden, och jag är så glad för att jag har er! oooh jag ryser nu!

jaja, nu ska jag fortsätta äta min mat, som min madre kom in till mig med. det är så kallt i köket så jag får äta i mitt rum istället. men här är minst lika kallt! jag har på mig strumpbyxor, linne, stor lång tjocktröja, halsduk och sen en morgonrock över det. sen har jag elementet precis under mig. nu börjar det faktiskt bli lite varmare i rummet! men jag ser inte fram emot när jag ska sova, får DÅ kommer jag att frysa.

i alla fall, tillbaka till maten. jag har verkligen INGEN ANING om vad jag precis har ätit. det är små avlånga friterade bollar men jag vet inte vad det var i. jag kan inte säga om det var kött, fisk eller potatit eller något. INGEN aning... helt sjukt. det är lite genomskinligt och mjukt. läskigt. fast gott va det. sen fick jag tre klemmisar, min madre vet hur man gör mig glad när jag pluggar!

som sagt, sex dagar kvar. sen ska jag ta flyget alldeles ensam, sen ska jag hämta ut bagaget, ta mig till tåget och ta tåget över till malmö själv. där står mina närmsta och väntar på mig, och jag vet faktiskt inte hur jag kommer reagera. kanske gråta (förmodligen) eller skratta (förmodligen). jaja, det återstår att se!

detta var rätt långt, orkar ni ens läsa?

PUSS OCH KRAM
och god jul önskar lottis!

nobelmiddag och luciatåg

en trött och sliten lotta ska försöka sammanfatta en jätterolig kväll igår!

det började med vanlig skoldag, först matte, sen spanska, gympa och sen cultura. efter det följde jag med nils till optikern för att hämta hans glassies och han skulle lära sig hur man sätter in linser. gick ju bra! han klarade faktiskt det nästan med en gång, annat än när jag fick mina färglinser och höll på en halvtimme tills jag gav upp.... efter det gick jag hem, hämtade min plånbok för att halvspring till el corte ingles för att köpa strumpbyxor. klockan var då fyra och vi skulle vara och förfesta hos paulina och snuttan klockan halv sex... köpte strumpbyxor, duschade och när jag ska ta på mig strumpbyxorna, tror ni inte att det är tre HÅL i dom!?!?!??!!! fick panik, men min kära padre var snäll och körde mig bort så jag fick byta dom. jaha, då skulle jag altså vara borta om en halvtimme och hade inte ens gjort mig iordning.

hottade på mig kläderna, sminkade mig osv. sen kom natta, vi gick och köpte skumpa och en finfin blomma till snuttan och paulina. hihihi. lite internt... förfestade lite och sen tog vi taxi till 51an där middagen skulle vara. först blev det välkomsdrink, och sen satte vi oss vid bordet. lite tal hölls och nomineringar kom upp. till förrätt blev det räkmacka (!) och jag åt allting! till middag blev det kött och potatisgratäng, och efterätt äpplekaka. det va den bästa måltiden jag har fått på länge!!!

sedan blev det utgång, vi gick till goodtimes och det var riktigt kul! torulf (vår lärare) följde med och shakade. väldigt lyckad kväll :)

idag skulle vi samlas klockan nio i svenska kyrkan för att se ett luciatåg, och jag kan berätta att det var rätt svårt att komma upp. gick tillbaka till skolan efter det och fick lite lussebullar och juice. sen ockuperade jag och nils soffan, nils somnade och jag halvslumrade. sen kom linn, halvtdöd och la sig i soffan med oss, myspys!

gick sedan hem vid ett, somnade och vaknade vid fem för att klockan sex skulle det vara julkväll på skolan med uppvisningar och luciatåg, lussebullar och glögg. det fanns också korv med bröd!!!!! gottigottgott. när jag kom hem, hade jag fått ett paket från mamma, och där i låg klänningen jag skulle ha på mig igår! så himla typsikt för den va så fin! men men, det blir nyår för den.

nu ska jag gå och äta, sen ska jag faktiskt sova. vi skulle egentligen till sierra nevada imorgon några stycken, men han som skulle köra hade inte pengar. jag är sur :( men kanske bäst så, behöver plugga på mitt spanskprov jag har på tisdag och läsa ut min svenskbok. ingen kul vecka framför mig! MEN nästa söndag är det hemgång!!!!!!! ooooh vad jag längtar!

GOD JUL!!!!!!!!!!


mitt bord

linn, jessica, nils och micha

jag, skolsyster, jeanette och åsa

torulf och micha

jag och torulf

nils, lotta, linn och jeanette

amanda fick träffa tomten men hon verkar inte så glad. kanske för att godispåsen kostade 1 e.


gooooood jul

paket!

glömde berätta att i fredags fick jag ett paket av mamma! MEN DET STOG ATT JAG INTE FICK ÖPPNA DET PÅ 2:A ADVENT! jag höll på att få spel!!!!!!

när jag väl fick öppna låg fär en julstjärna i!!! så gulligt :) men det tog, seriöst, en halvtimme för mig att få ihop den. jag fattade verkligen inte hur jag skulle göra, rent för klyddigt. men den hänger uppe nu, även om den är kantig lite här och var och hänger helt snett. MEN den är i alla fall uppe! min madre tyckte den var såååå fin så hon ska få den när jag åker i sommar, hon kan ha den nästa år :)

nu ska jag snart äta, sen blir det plugg!


torsdag fredag lördag söndag måndag

kass uppdatering, jag vet. men har inte riktigt haft tid eller internet.

torsdag:
började med att jag vaknade upp och kunde knappt gå, eftersom jag hade sån fruktansvärd träningsvärk. jag fick gå i skolan som om jag hade bajsat på mig. ljumskarna mådde inte bra... hade matte första timmen och det gick bra för det vi håller på med nu, geometri, är rätt lätt. sen hade jag spanska, och vi gick igenom lite inför provet på måndag. lunch, verkligen vidrig.. friterade korvar och något annat till, fy för. riktigt äckligt. sen efter det skulle vi ha idrott och mina ben som mådde såååå bra såg verkligen fram emot det. och vi skulle ha rcketsporter och det är ju sånna sporter som man springer runt i. men faktiskt så kändes det bättre i benen efter idrotten! vi har bara idrott i en timme och det är den bästa timmen i veckan. jag tränar ju ingenting just nu så när jag väl får springa omkring där och för en gång bli svettig, känner jag mig så glad! efter idrotten var det cultura och där gick vi igenom spaniens "landskap". rätt tråkigt.......... drog sedan hem till amanda och linn för att plugga svenska med dom och jeanette och nicole. hör och häpna, vi gjorde faktiskt läxan!

fredag:
i vår företags ekonomi går det både dom som läser A-kursen och dom som läser B-kursen. så i fredags sa torulf till oss att vi B-kursare kunde komma klockan 10 istället för 9. sköööönt, en timmes sommorgon i alla fall! men, inte för lotta minsann! jag hade ju glömt att ta foto till vårt certifikat  på dykningen så jag var tvungen att gå upp en timme tidigare, vandra i tjugo min, ta ett foto (som jag fick ta om två gånger för att det blev fel) och sen vandra tillbaka i tjugo min. KUL!!!!!!! jaja, har fått min certifikat och betyg i dykning nu, och det ska bli kul i vår när vi drar ut ett gäng för att ha en heldag med dykning :) svenska och engelska stog sen på schemat och sen var äntligen dagen slut.

eftersom george är här så började vi att förfesta hemma hos honom. så jag, amanda, natta, magda, nils och kappe tog taxi till george och blev bjudna på pommes och kylling! mummmmaaa. sen förfestade vi lite, spelade biljard och kastade pil. sen var det dax för att göra funkan!

lördag:
efter att ha sett filmer och sovit hela lördagen drog jag hem till natta för att snacka skit om gårdagen. vi drack lite te, och båda var så slut så vi satte på en film och somnade bums.

söndag:
vaknade hos natta, helt utvilade! gjorde fukost, min bestod av makaroner, ost och ketchup!!!! mums. sen satte vi oss och snackade, kollade klart på filmen och sen var det dax för mig att åka hem. gick hem, satte mig vid datorn och sen pluggade jag åp mitt prov som jag ska ha på onsdag i företagsekonomi. sen ringde nils, och jag träffade honom för att vi skulle hem till george och bada! så vi kom hem till george, nils vann för femte gången och sen badade vi jacuzzi. jag badade faktiskt också i poolen!! men det va kallt... förresten så har vi haft 20 grader nu på dagarna, och vi har inte ens haft sol. riktigt skönt att slippa gå omkring och frysa.

måndag:
lediga från skolan idag, riktigt skönt. det är någon fest i spanien, men jag uppfattade nog helt fel när jag tyckte att min madre sa att dom firade floder utan vatten.... låter konstigt. jaja, idag är det pluggdag så nu ska jag käka frukost och duscha och sen plugga.

puss och kram

ridning uppe i bergen!

guuud vad kul det va idag!

natta sov hos mig, eftersom vi va hemma hos linn och amanda igår och chillade och det är ju en bit för natta att gå hem från amanda, så hon sov hos mig. (eller sov och sov, hostade!) fredrik var också med! myspys. vaknade klockan åtta och sprang omkring och gjorde matsäck (mammas blir mycket godare) och tog på oss massor med klader för att vi inte skulle frysa. det slutade med att jag hade fyra tröjor på mig, strumpbyxor, mjukis och strumpr. natta hade nog fem tröjor eller något! sen gick vi till skolan klockan nio, men det visade sig att vi inte skulle vara på ranchen försen halv elva. så vi satt mest och snackade och väntade ut tiden. sen kom två minibussar och hämtade oss och körde oss till ranchen. påvägen såg vi massa hagar och ungeför 100 hästar. aaah, jag blev helt till mig. jag red ju i nästan tio år innan, men har inte ridit på kanske 5 år. så jag va rätt nervös! sen fick vi börja rykte hästarna, kratsa hovarna och sånt. bara doften av häst får mig att bli så lycklig! visste inte att det skulle vara sån påverkan på mig.

sen ledde vi upp hästarna och delade ut så alla fick varsin. sen var det bara att hoppa upp! vi red ut och upp i bergen. det var riktigt coolt! och så underbar utsikt. tänk att jag bor här... efter att vi hade skrittat en stund delade vi in oss i olika grupper, beroende på vilken erfarenhet man hade sedan innan. vi som ville gallopera i en grupp, dom som ville trava och skritta i en grupp. såklart ville jag gallopera! när vi väl började gallopera, jag kunde verkligen inte sluta le! sen ser jag amanda på sin häst, asgarva, tappar mina stigbyglar och skrattar så jag nästan kissar på mig. så kommer magda med sin enorma gallopp och kutar förbi. ja.. det va ett gott skratt. vi gallopperade jätte mycket, det var så härligt! jag önskar seriöst att jag hade en häst.

sen fick vi lite mat, och blev körda hem till skolan. gick och fikade på tipi-tapa (en resturang som jag ska ta familjen till sen när ni kommer!!!)  och sen gick jag hem och somnade. vaknade av att min madre kom med mat på sängen, så gullig! nu sitter jag vid datorn och har lagt upp lite bilder på facebook och ska snart börja plugga lite spanska eftersom det är läxförhör imorgon. ska också gå och ta mig några klemmisar, har bara ätit sex idag.... hm.


puss och kram



jag och min mariposa! (fjäril)


nils!!!!!!


hästtjejerna


hela ridskolan!

svenska och engelska

hejsan!

idag har det varit en lugn dag, först svenska och sen engelska. engelskaprovet gick bättre än förväntat, hoppas det blir bra betyg också. klarade förresten matteprovet också! lättnad...

imorgon ska vi ha friluftsdag och man fick välja mellan olika aktiviteter man ska göra. jag och några till valde ridning! så vi ska till en ranch och rida hela dagen imorgon! oooh jag längtar så grymt mycket!!!!!!!! det va så länge sedan jag red, få se om jag har mina kunskaper kvar.

fick paket av mamma idag! tack tack tack du är bäst. i den låg en skiva där mamma hade klippt ut en bild på mig, satt på en tomteluva och bränt massa jullåtar. sen fick jag också lite julpynt att ha på mitt rum!!! hihi, lite mer julstämning nu.

senare ikväll ska jag hem till linn och amanda och chilla lite, snacka skit och dricka te.

imorgon ska ni få höra allt om hur det gick på ridningen!

puss och kram

god jul!

3 månader i spanien

idag firar jag tre månader med spanien! på ett sätt har det gått så otroligt fört, men på ett sätt känns det jätte länge sedan jag och michelle klev av planet på malagas flygplats. men vilken underbar och rolig tid jag har haft!

idag är det också 20 dagar tills jag kommer hem, jag längtar så mycket. hemlängtan har inte slagit mig så mycket, men det kommer nog snart när det börjar närma sig hemresa.

nu ska jag plugga lite engelska till, har prov imorgon. önska mig lycka till!


RSS 2.0