buller

"La vida es puro ruido entre dos silencios abismales,
silencio antes de nacer, silencio despuer de la muerte."

"Livet är ett buller mellan två urusla luckor,
tystnad före födseln, tystnad efter döden."



 


första besöket

nej nu är det inte många timmar kvar tills ludde kommer! ska bli spännande men samtidigt kul att visa hur jag har det i min värld. vi ska bo på ett litet pensionat en bit från skolan så det blir minsan inget jag-går-fem-min-innan-jag-börjar under denna veckan. och mycket plugga har vi också, tyävrr. måndag är det spansk prov, tisdag jätte mycket svenska, onsdag svenska prov, torsdag matte och på fredag ska vi ha en debatt på engelskan. vi är två och två, jag är med linn och vi ska vara för att svenska ska vara det offeciella språket i världen! kul, vi lär ju bli ner röstade. men vi ska minsan komma på något finurligt. ni får gärna komma med förslag!

just nu har jag det jättestökigt på rummet (enligt mig nu för tiden är stökigt=lite kläder på golvet) så jag måste städa. sen måste jag ju packa också, ska ju flytta imorgon i fem dagar. kommer säkert ha med mig rent för mycket fel saker. men men.. imorgon levereras en ost, leverpastej, nalle med mera så det blir säkert bra



puss och kram

dykning!

hej! idag har jag äntligen dykt för första gånge i havet och det va så grymt coolt!

dagen började med att jag går upp halv nio, stressar som in i för att vara på skolan kvart i. kommer dit, hann bara äta två mackor, sitter och väntar och väntar. väntar i en halvtimme, då kommer eve som trodde att ho var försenad. så vi väntar och så ringer hennes mamma och säger att det är vintertid nu!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag hade kunnat sova en hel timme till!!! jaha, KUL! tillslut, efter en timmes väntande kom bilen och hämtade upp oss. vi åkte en och en halv timme till tarifa, som för övrigt är spaniens sydligaste kust. det va så fint! grym utsikt över marocko.

vi började göra vid vår utrustning och sen gick vi ner till stranden och simmade ut. tror att vi var nere på 10 meter, inte så jätte djupt men väl där nere fick vi hålla i en bläckfisk, sjögurka, sjöstjärna och en ormfisk eller vad det var. skit häftigt! och bläckfisken sprutade massa bläck och när amn höll i den så sög sig armarna fast på handen! sen simmade vi vidare och hamnade mitt i ett fiskstim, och dom va inte alls rädda, simmade precis brevid en. vilken känsla!

sen gick vi upp, vilade lite och bytade tuber. sen ner igen och då gjorde vi mer olika tester. men det va grymt häftigt!!!!


josefin, paulina, jag och jeanette när vi övade i poolen för några veckor sedan.

och såhär vackert är det i tarifa (inte min bild)

nu är det spanska som gäller,

puss

bilder

sitter bara och väntar ut tiden så tänkte lägga upp lite bilder :)


jag och min skånska natta

så kan det gå om man går utan skor

sofia och jag utanför hippo

benalmadena

jesper och sofia på hippo

fredrik och jag på utflykten till nerja. hm, trötta efter gårdagen?


allt för idag :)

baskins

idag blev det baskins som vanligt. och för er som inte vet vad det är så är det en heladeria, och för er som inte vet vad det är så är det en glassbar/café! det är inte jätte mysigt, personalen är ofta otrevliga, grymt mycket störande flugor och så är det dyrt, MEN där finns internet. så mat tar med sig sin data dit och så vet man att det alltid sitter någon man känner där. man tar upp datan och sitter där, mitt emot varandra och "pluggar". ibland blir det faktiskt plugg, men idag blev det mest snack mellan mig och amanda om vad som hände igår. efter ett tag blev vi hungriga, och som tur är ligger det ett kebabställe mitt över gatan!!! så jag sprang in och köpte un kebab con pojjo y un kebab con carne och sen satte vi oss utanför och käkade. absolut det godaste på länge!!

efter ett tag kom fredrik, snuttan och paulina. men jag drog hem då, märkte hur trött jag var. somnade med en gång, och vaknade av att kappe ringde. skulle bestämma inför ikväll. åt lite lasagne, sen nu ska jag snart göra vid mig. det blir först fusion vid 10 halv 11 sen vidare. men ska ta det lugnt ikväll för jag har dykning imorgon i havet!!!ska bli kul!!!!

nej nu måste jag gå och snyta mig, snoret rinner nästan ner i munnen. (nästan) vi hörs snart!!

ps. om ni vill lyssna på en underbar låt så lyssna på ron pope - a drop in the ocean

http://www.youtube.com/watch?v=mt8jifKlbTc


fridaynight is partynight

jaha, efter en lång och tråkig skoldag är det äntligen fredag eftermiddag! ikväll blir det utgång i funkan och det ska bli kul som vanligt. snart kommer natta och linn och hämtar mig sen ska vi hem till linn och amanda och göra vid oss. efter det tar vi oss vidare till magdas hus och käkar pizza och föfestar lite. ska bli kul behöver annat i tankarna just nu..

måste nämna en som jag saknar mer än någon annan just nu, och det är min kise katt.. han är sjuk och det är så jobbigt att inte vara hos honom. förmodligen klarar han inte sig länge till, och jag är så ledsen för det. han har varit med mig så länge jag kan minnas och jag kan inte tänka mig att när jag kommer hem, så finns han kanske inte där. saknar så mycket att ha honom vid mitt huvud varje natt jag ska sova, saknar till och med när han väcker mig mitt i natten för att komma in och mysa. det gör så ont i mitt hjärta, att världens finaste katt inte mår bra. hatar det. och man tänker på det hela tiden. min älskade zaro.. vill så gärna vara hos dig nu. Mamma och Pappa, ta hand om honom så han får den bästa sista tiden och krama, pussa och mys med honom från med mig med. Jag saknar honom så mycket.

Jag älskar dig Zaro, och jag saknar dig.


balkongen

idag har det varit en rätt soft dag, inte gjort så mycket. började med matte och sen hade vi spanska. hade tävling med nils på ett spansk program (där man lär sig olika börningar av verb osv) och jag vann, två gånger. med lite hjälp från kappe visserligen.... maten i skolan var faktiskt god, makaroner i tomatsås. sen var det idrott och vi hade betygsnack. så om jag fortsätter som jag gör så får jag lätt mvg! och det är ju härligt. ska också ta reda på om jag kan ta med mig hopprep ner sen efter jul för dom har bara tyg rep, och jag ska nog ha en lektion och det funkar inte med dom repen. ska kolla upp kostnaden och sånt, kanske du kan göra det mamma?

nu ska jag ta mig an spanskan, har ju prov på måndag. så jag sätter mig på balkongen, helt underbart.

puuuss


kralliga jag

hatar fortfarande matte, speciellt efter idag! tyvärr gick det inte så bra, men jag ska minsann ta igen det, jag ger inte mig! efter matten hade jag spanska, har prov om en vecka men jag tycker att det är rätt lätt. så ska inte börja plugga på det än. men jag har prov i engelska imorgon så ska plugga på det nu. pluggade lite innan idag också på baskins (heladeria) och det gick bra. men jag tycker faktiskt att det är ovanligt stor skillnad mellan engelska A och engelska B!!! vissa texter är väldigt svåra. men jag gillar engelska.. mer än matte iallafall.

har precis ätit en stor portion bestående av kycklingfiléer, ris, soja, lök och sallad. behöver det för nu ska jag bli krampa! har gymmat idag, tog i som in i så jag kommer väl inte kunna gå imorgon... men det känns bra, tycker det är kul. tyvärr blir mina knän sämre och sämre, men som tur är har jag en sån omtänksam madre så hon har fixat en personlig tränare till mig som ska hjälpa mig med mina knän! hur gulligt är inte det? så imorgon ska jag träna med henne, får se hur det går.

jaja, tillbaka till engelskan nu då!

puss och kram

matte b har blivit matte h = hat

känner mig så frustrerad. har gått igenom boken och förtår ingenting. vad ska jag göra? provet är imorgon klockan 09.00. jag har panik

varför går helgerna så fort?

nu är det redan söndag, och klockan är sju. idag har varit en slappedag, sitta framför datorn, ätit jätte god middag med min familj som jag aldrig hade vågat äta hemma faktiskt. men det va gott! tror att det var squash, som hon hade skivat på längden. sen smörjan innuti la hon i en gryta med köttfärs och blandade det med championer och allt möjligt. sen la hon det på skalen, in i ugnen med ost över! till det fick vi en ny jättegod baguett. mummsfillibaba!

städat har jag också gjort, eller, tatt undan lite från golvet. sen fikade jag med sofia och ari på baskins, skulle plugga men det blev inget. ingen fattade något. men försöker få tag på micke så han kan hjälpa mig ikväll, har ju matteprov imorgon. fan säger jag.

i fredags var jag ute och det var en toppenkväll! hade så himla kul. var på lite barer, dansade lite. sen skulle vi på efterfest men det blev inget så vi hamnade på stranden i benalmadena. vissa badade, men inte jag. tog taxi hem, hamnade innanför dörren vid 7 och skulle sova tre timmar för att sedan åka på utflykt till nerja! kul..... i nerja var vi först i en grotta, sen i nerja stad. satt på ett fik, tyvärr missade vi en underbar utsikt. alla gick på olika håll så det var vissa som hittade värsta thailand utsikten. typsikt..... åkte vidare till en annan stad men alla var så trötta och där fanns inget att göra så vi tog en glass sen väntade vi på bussen. åkte hem, somnade vid halv 11 och sen sov ända tills imorse. hann plugga och snacka med mamma också!

nu ska jag försöka mig på matten, men förstår ju inte ens exemplena. kanske är inställningen... det kommer lite bilder nu, inte som jag har tagit men mest för att visa er så fint det var.


grottan vi var i.

datan dampar så fick bara upp en bild, men fler kommer

i miss you

jaha, då har ännu en dag gått. försökte mig på mattestugan, men den kan ju dra. hatar matte b!!!!!!!!!!!! tog en fika med kappe, sen blev det gymmet med michelle och sofia. eftersom min familj är där dygnet om, fick vi det billigare. och det är ett bra gym så :) nu ska jag plugga, sen sova kudden. mitt favorit ämne väntar imorgon.... matte....................... :(


från det ena till det andra så vill jag påpeka att jag saknar er där hemma. saknar mina tjejor så fruktansvärt mycket. saknar våra kvällar, våra snack, ja allt. tänker på er dagligen... när man är ledsen här nere, så tänker man på er och blir genast mycket gladare. mina solstrålar, ni gör mig lycklig!

i love you!


















kul att man är vit som ett a4papper
(nicole 18)



frukost en mi casa, två dagar innan jag åkte....

min älskade morfar

idag är det din dag morfar, idag är det fem år sedan du försvann upp till ett finare ställe, utan smärta. du lämnade ett hål i alla dina nära medmänniskor och vi saknar dig så obeskrivligt. men jag tänker ofta på dig. jag vill så gärna visa dig allt, jag vet att du hade varit så stolt. men jag vet att du vakar över våra axlar, att du alltid finns med oss.

jag kan inte fatta att det är fem år sedan. att det var fem år sedan min pappa kommer till skolan och jag fattar först ingenting. men sen slog det mig, jag fick panik. jag kunde inte förstå, att min fina, vänliga morfar, älskad av alla, helt plötsligt inte finns längre. alla minnen man har med honom.

jag tänker på honom, och jag tänker på dig mamma. jag lider med dig, för jag vet att du saknar honom så mycket. men titta på månen, vi har fortfarande samma måne. och tittar du på den, hittar du kanske en blickande stjärna, som visar att morfar vinkar till oss däruppe. brevid mormor.

jag saknar dig, och jag älskar dig,

vila i frid




bixt och dunder

jag vaknade med att det blixtrade. åskade och bullrade så in i norden! strömavbrott var det också, kunde inte duscha på morgonen eftersom det är bäckmörkt hemma. så jag fick gå med sådär mysigt fettigt hår.

en av dom sakerna jag har lärt mig om spanien är att NÄR det regnar, är dom som att himlen öppnar sig. jag kollade ut genom fönstret idag och såg att vattnet var upp till trottoarkanten, helt sjukt. så när jag var framme i skolan (bor ju en halv min bort) så va mina vita converse genomblöta. tyckte så synt om mig själv men när jag såg andra som hade gått i en halvtimme, blev jag tyst.

svenska var det idag, sen engelska. ska snart ha prov i engelska, nästa måndag (?) tror jag. men det är bara tre kapitel och vi har fått reda på exakt vad vi ska ha så det blir nog inga problem hoppas jag. som dom flesta vet har jag aldrig varit särskilt bra i skolan pga att jag helt enkelt inte orkar. men jag har förvånat mig själv genom att sitta med läxor dagligen. känns underligt.. haha

nu luktar det mat, tidigt för en gångs skull. är hungrig, maten i skolan är sämst. det är verkligen vidrigt. många av mina kompisar har blivit vegitarianer i skolan och jag frunderar också på det, då får man i alla fall ätbar mat som ris, grönsaker, och annat gott. snor alltid av vegitarianerna som sitter brevid mig... hehe.

har kollat på un sueño para ella, och nu vet jag översättningen: what a girl wants. den är jätte bra och när Oliver James sjunger smälter man. ska snart göra lite försäljning och service läxor, sen kanske det blir en film till! 13 snart 30 väntar i väskan.



pusselipuss puss puss


Oliver James

filmnörd

jaha, idag har vi varit lediga så vi var ute igår, det va faktiskt en helt okej kväll. började med att jag och sofia gjorde vid oss en mi casa, sen gick vi till amandas kompisar som har varit här en vecka och förfestade i deras lägenhet. stört sköna tjejer och det är så tråkigt att dom ska åka! :(

efter det hamnade vi på hippo sen oldtown. det blev ingen sen kväll så jag var hemma vid halv 5. vaknade vid tolv, kollade på john tucker must die, sen somnade jag om, vaknade vid halv fyra. sofia ringde och vi gick och tog en fika :) sen hyrde jag två filmer till, prinsessans dagbok 2 och una sueño para ella, vet inte vad den heter på svenska men det handlar om en tjej som får reda på att hon har en pappa som är prins och åker för att ta reda på det osvosv. lite som en prinsessas dagbok. så nu ska jag plugga lite svenska, sen blir det min andra film ikväll... har blivit filmnarkoman. men det är nog bara för att jag bor 200 meter bort... hehe. sofia hyrde 13 snart 30, så den ser jag väl imorgon..

på tal om något annat så har jag inte berättat så mycket om min madre. hon är perfektionist och städar därför HELA tiden. jag lovar, det är skinande rent i vårt hus dygnet om. jag har tillochmed alltid fint på mitt rum för annars blir hon nervös har hon sagt. jag bäddar också min säng varje dag. MEN några saker jag aldrig behöver göra här är att tvätta, dammsuga, ta undan maten, plocka ur diskmaskinen, laga mat, ja jag behöver inte göra någonting sånt. skönt säger jag, men tänk när jag kommer hem!!!! ojojojojojoj...

dax för svenska, JIPPI.... eller inte.

puss

god morgon, eller god förmiddag

hejhopp.

idag var klockan ställd på 08.15 för att jag skulle vara på skolan klockan 09.00. kommer dit, tio i, väntar och väntar, klockan blir mer och mer. tillslut är hon kvart över. då går jag till vårt vanliga café mitt emot skolan och tar en kaffe. väntar till klockan halv tio och går upp till min lägehet igen, sur som en citron. det blev ingen dykning idag, jag har ingen aning om varför. AAAAAAAAH jag är arg, hade sett fram emot detta.

så nu tröstar jag mig med min bok, har bara några sidor kvar. sen ska jag se save the last dance 2 igen, så blir jag glad igen! och ikväll är det fest, vi är lediga imorgon och alla spanjorer ska också u idag, som ex min syster! hoppas jag träffar henne ute! haha.

ville förresten påpeka att jag tycker att det är synd att jag missade Gittans fest, en fågel viskade i örat att den va årets fest. typiskt.... :(


puss och kram

noche de película

jaha, allt jag skrev precis försvann, störigt. men jag berättade i alla fall att jag har varit med sofia hela dagen, kollat på två filmer och vi är helt sålda i huvudpersonerna, helt sjukt. vi såg först dirty dancing 2 och kunde inte slita blicken från Diego Luna och efter det såg vi save the last dance 2 och blev helt sålda på Columbus Short. och filmerna var så bra! brukar inte tycka om att se film 2, eftersom det inte handlar om samma som i ettan. men dom här filmerna är varda att se.

sofia gick precis hem, det blir ingen utgång för oss ikväll för ingen av oss orkade plus att jag har dykning imorrgon. ska bli kul! nej, nu ska jag se min tredje film, ska bara göra te och skala en klementin först. ska se love dont cost a thing förresten.

puss och kram




Diego Luna


Columbus Short


nej jag har inte glömt

min mamma tror att jag har glömt hennes födelsedag, hon har inte sagt det rätt ut, men har påpekat att det faktiskt är en speciell dag. OCH DET ÄR VÄL KLART ATT JAG INTE HAR GLÖMT DIG!!! skulle skicka sms imorse, men pengarna är slut. så mamma, du är inte glömd! önskar bara att jag kunde vara hos dig nu och ge dig en mega bamsekram!!!!

GRATTIS PÅ FÖDLESEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA MAMMA, du anar inte så mycket jag saknar dig,


i love you

morgontrött

herregud, idag vaknade inte jag försen halv två. jag måste ha varit riktigt trött ikroppen! halsen är bättre, har inte ont men har fortfarande hosta.

idag tog min ost slut, men eftersom min madre är så snäll har hon faktiskt köpt ny ost, fast spansk. ska smaka på den senare idag!

jag funderar på att ta mig till heladerian, det sitter alltid folk där. där finns också internet, så man kan ta med sig sin dator. kanske ta en kaffe och en kaka :) sen ska jag ta mig till ett vandrarhem som jag och min boyfriend förmodligen ska bo på. ska också försöka få tag på sofia, sen ska jag plugga lite svenska. men det sista får vi se.. haha. annars har vi lång helg nu, lediga idag, lördag, söndag och måndag. det behövs verkligen. och på söndag ska jag dyka för första gången!! i gibraltar. det ska bli sjukt roligt.

nu ska jag fika med med sofia, puss

tre röda ell

hej

känner verkligen en mega saknad av min bästa vän just nu. längtar så tills jag får träffa henne.. 21 december åker jag hem och ni kan ju tänka er vem jag ska träffa då!! förresten så följer hon med mig till spanien sen!!! i en hel vecka ska lovisa, ludde, mamma och pappa få se hur jag har det. det blir en spansknyår som vi sent kommer att glömma.



lovisasvarden.blogg.se


ont i halsen

fy för, vaknade precis av regnet, det var som att himeln hade öppnat sig. helt sjukt.

samtidigt känner jag värsta smärtan i halsen ni kan tänka er, och samtidigt är det mobilen som ligger och burrar i väska. det var älsklingen min, (som förövrigt kommer om 18 dagar!!!!!! :D:D:D:D:D) och jag kunde knappt prata. nu har jag gjort ett kopp te och det känns LITE bättre, men usch vad ont det gör.

nu ska jag fortsätta läsa, för tillfället, världens bästa bok, om jenna jamson - att älska som en porrstjärna. LÄS DEN!!!

puss

förlåt igen!

nej, nu måste jag skärpa mig. bloggning kanske inte är min grej trots allt?

veckan har varit händelserik, måndags drog vi ut och firade ferian lite. karuseller fanns, och dom som känner mig vet att jag blir helt galen. sprang runt som ett barn och i karusellerna skrek jag mig hes. men fy vad kul det var!

igår åkte jag, michelle, stina och per till marbella. sååå mysig stad! vi gick ner till stranden men det var inte så fint väder så jag och michelle gick och shoppade lite. hittade inte hm så vi åkte till ett köpcentra. blev galna när vi va på hm, sprang runt och tog massa kläder och provade. efter det, och när plångboken sved, så åkte vi till puerto banus och åt på en jättefin och god restaurang. vilken stad! hittade ett hur för 66 miljoner, tänkte flytta in i det när jag slutar skolan. inte helt fel va? och vilka båtar där fanns... jag och michelle ska dit i sommar, det är i alla fall spikat!!!!!

nu ska jag plugga lite, imorgon blir det utgång, det ska bli så kul!!!


puss och kraaaaaaaaam



puerto banus

mat är bra i rätt mängd

nej, det blev ingen joggning. jag kom på mig själv med att ha ätit alldeles för mycket kött och potatis, rent för mätt.

typiskt, nu när jag väl hade tid.

ikea, home sweet home

jaha, dålig uppdatering här ja, perdón (förlåt)!

sen i måndags har det inte hänt mycket, fast jag har inte haft tid ändå. mycket plugg och ibland har man inte lust att skriva. men nu är jag igång igen! tisdagen var ingen speciell dag, hade engelska och svenska. men i onsdags kom stina (michelles mamma) och vet ni vad hon hade med sig till mig? TVÅ KILO SVENSKT GODIS!!! tack mamma och pappa! det var jätte gott i början, men känns som att jag redan har tröttnat! trodde aldrig att jag skulle säga så...

i alla fall drog vi till ikea igår!!!!!! jag, micha och stina gick direkt till restaurangen och kan ni gissa vad som stog först på listan? KÖTTBULLAR!! det var det godaste jag har ätit på länge, det slank ner snabbt. efter det gick vi en runda och jag kände mig som hemma. lastade på mig några ljus och en ram så nu har jag det mycket mysigare i mitt rum :) och till min lycka finns där en svensk affär, köpte på mig ballerina, knäckebröd, ost och marabou!!! mummms. tyvärr är marabouet redan slut... men vad förväntas. glupsk som jag är! haha. gick genom lagret och det kändes som att jag var hemma!!!! det såg likadant ut, helt sjukt. tog också en helado con salsa de fresa (glass med jordgubbssås) och mumms vad gott det var.

en mycket possitiv sak är att jag har börjat prata lite! min madre är överlycklig och blir så glad varje gång jag säger en mening! så kul detta är! längtar verkligen tills jag kan berätta lite mer, har så mycket jag vill säga! men det kommer, det kommer...

fredag är det idag, gud vad veckorna går fort. känns som att jag kom hit förra veckan! ikväll blir det en lugn kväll, men ska ändå ut. imorgon är det dykning så för min del blir det nog bara cafe con leche idag. (kaffe med mjölk). imorgon blir det nog mycket roligare, fler som ska ut också.

på tisdag börjar ferian, den stora festen i fuengirola. det kommer bli mycket fest och dans, längtar! amandas och annas fem tjejkompisar kommer också, så det kommer bli en vild vecka!

nu ska jag faktiskt, hör och häpna, ta en joggingtur längs strandpromenaden... solen är på väg neråt så det blir skönt när det svalkar lite. ha det så bra!!!

kram och puss

RSS 2.0