sov gott allihopa

idag är det ju första advent, och jag har ingen julkänsla överhuvutaget. jaha... tur att man har en mamma som kommer slänga in en i julen när man kommer hem om 21 dagar. är granen uppe då? eller ni vill vänta till jag har kommit hem och kan klä den tillsammans? hade ju varit mysigt.

nu ska jag ta en varm dusch, sätta på mig mysiskläder och plugga lite engelska. sen ska jag sova och förbereda mig mentalt för att få tillbaka mitt prov från matten.

förresten så är jag dykare nu! klarade provet i fredags och får mitt certifikat på fredag!! så nu kan jag dyka var jag vill i världen, ner till 18 meters djup. senare ska jag också ta certifikat för 30 meter, nattdykning och vrakdykning. låter väl spännande? men får se när det blir.


puss och sov gott, vi hörs imorgon!

tyvärr är det söndag idag

jag vill inte alls att det ska vara söndag. eller jo, det är ju skönt att vara ledig. men jag känner verkligen inte för att gå till skolan imorgon. jag vill ha lov...

gårdagen spenderades först med michelle och kappe. vi åt lunch på ett mysigt tapasställe och det va jättegott. sen gick vi bor till myramar (ett köpcentra) för att hitta en klänning till nobelmiddagen. michelle hittade en med en gång, jätte fin tubklänning som va tight i midjan och gick sen ut som en balong. smått avunsjuk, den va jätte fin! sen gick vi till en annan affär och jag hittade världens finaste klänning i skylfönstret. men så va den slut, och det va "omöjligt" för mig att ta den som dom hade på dockan. kul.... när man väl hittar något. så jag köpte en annan svart klänning, inte alls lika fin :(

sen kom thomas och hämtade oss, så lämnade vi av michelle och drog sen hem till thomas för att chilla lite. jag lyssnade mest på musik och somnade till lite då och då. sen kom nils, och vi tog varsin drink för att sen ta taxi, hämta upp michelle och bli körda till 51an. där satt george och väntade på oss. det va skitkul att träffas! satt en stund på 51an och sen gick vi vidare till old town för att ta någon drink och dansa lite. sen delade jag och nils taxi, och jag va hemma vid fyra. dax för sömn!

vaknade rätt sent, så halva dagen har gått. men det gör egentligen ingenting, jag har så ont i min rygg så jag kan ändå bara ligga ner. snart ska jag plugga på engelskan som vi har tills tisdag sen har jag också svenska till imorgon. kanske ska jag inom george ikväll, men det beror på hur det är med min rygg.

see you later!


vad tycks? jag gillar dom

torsdag fredag lördag

hej!
förlåt för riktigt dålig uppdatering. i torsdags vaknade jag rent för sent, fick hoppa i kläderna och springa till matten, som tur va kom jag bara fem min sent. (tack för att jag bor så nära skolan). vi fick inte reda på matte proven, dom får vi tillbaka på måndag för han hade inte rättat klart. men han sa att översiktligt gick det bättre för dom flesta än förra provet. kanske ett bra tecken?


sen va det håltimme, kaffe med kappe och natta, och sen spanska. tiden gick fort, har alltid kul med nils. sen va det mat och sen idrott. det va länge sedan vi hade idrott, en månad sedan sist pga att vi har varit lediga, richard har varit sjuk och sen har dom andra simmat, men jag gjorde det i ettan så jag behövde inte göra det igen. men i alla fall så spelade vi handboll!!!!! asså gud vad jag saknar det. (men jag fick ju andningsnöd efter två kontringar!!!) men pappa hade nog varit lite stolt!! hihi. sen spelade vi också basket och jag lärde mig spela KING. på min gamla gamla skola sandeplan, spelar typ alla barn det. och jag har aldrig lärt mig det, försökt att tista ut hur det går till men inte fattat. så nu äntligen! fast dom andra va väl mer erfarna, jag åkte ut hela tiden...


natta och jag drog sedan med nils och kappe för en kaffe på ett mysigt finskt café som heter par 1. så vi satt där en stund sen skulle kappe och nils hem, då gick jag och natta och handlade sallad, feta ost och clementiner. sen gick vi hem och åt den godaste salladen på länge!!!! muuums. sen la vi oss på hennes rum, tände ca 40 ljus, lyssnade på musik och snackade skit. såå mysigt. sen gick vi hem till mig, somnade och sen var det fredag.


igår hade vi först julfirande i skolan. började med att alla sjöng två sånger, ellen höll en dikt och sen fick vi pepparkakor och glögg!!!!!!!!!!!!!!!!!! man har börjat få in lite julstämning nu eftersom det är pyntat i skolan, men hemma har jag bara två små julgrans bollar som hänger. inte alls kul :( jag vill ha julstämmning. tur att jag kommer hem snart, för mamma har varit igång.... sen fick vi lyssna på en kille som jobbar på swedbank och han berättade lite om den stora krisen som pågår nu. det var intressant och det ska bli kul att se när han kommer tillbaka i vår och berättar om hur det har gått.

sen hade jag svenska och engelska och sen gick jag hem. jag va otroligt trött, hade tänkt att ta en siesta men datorn ser så frästande ut.... sen kom natta, och vi kände verkligen för att bara chilla ikväll. men så gick vi och tog en kaffe, träffade paulina och snuttan och då blev vi lite puggare. natta och jag hem igen och började göra vid oss. lyssnade på gamla hits, ni vet spice girls, britney spears och bubbles. även gûnter och markoolio! sen gick vi ut, och såklart börjar det spöregna. så vi går i regent till the tree lions (nästa hippo??????) där många från skolan var. sen satt vi där ett tag och sen drog vi och dansade lite. när inte det va kul längre gick vi tillbaka till lions och så delade jag och nils taxi hem.

nu skriker min mage på mat, och sen ska jag träffa michelle för att köpa lite julklappar och så ska jag försöka hitta en klänning för vi har ju nobelmiddag snart. men vi har så mycket att betala nu (resa till madrid, nobelmiddagen, sierra nevada mm), så vi ser om jag hittar något fynd, i så fall visar jag det sen!

kram och puss


natta med våra goda sallader

muuums

myspys


förresten, jag och natta har kommit på att vi äter LITE för mycket clementiner. vi överdriver inte när vi säger att vi äter ungefär minst 15 st per dag.... nu ska jag gå och ta en bara för det!!!!!


lång dag i skolan

hej!

kom hem för ungeför tre kvart sedan, var i skolan ända tills kvart i nio tror jag! dagen började med försäljning och service, och efter det va det lunch. mucho bueno, åt två portioner. och idag fanns det majs för en gångs skull, den brukar vara slut. efter det var det nästan tre timmar tills jag skulle ha prov i svenska, så jag pluggade lite på det, även om man inte riktigt kan plugga på att analysera texter. men vi fick reda på vilken dikt det var så jag läste den några gåner och gick igenom den. och provet gick rätt bra, tror jag.. det är trots alls ann som ska bedöma.

jag, kappe och natta gick och fikade, snackade skit och egentligen bara väntade in tiden till provet. sen när väl provet var slut, satte vi oss vid datorerna osv. lite plugg på engelskan hann vi också med, prov på tisdag. sen hörde jag lite musik från bamba och där satt natta och plinkade på pianot medans denniz sjöng. och jag som inte har sjungit på så länge blev helt till mig. och natta spelar på gehör, så vi kom på massa låtar och sjöng hela kvällen! vi får se om vi (jag) kanske kanske kanske vääääldigt kanske vågar sjunga på skolavslutningen. men det tvivlar jag på. vi får se!

natta följde med hem för lite te och snack och när jag kom in i mitt rum så ligger där en matta, ett nytt element, ballerina kex och choklad! det visar sig att min madre har varit på IKEA och handlat lite saker. hon har till och med handlat ost och knäckebröd för hon såg att jag köte det senast jag var på IKEA!!!!! asså man blir så lycklig! hon är så snäll och omtänksam och jag är så glad för att jag har hamnat denna familjen, känner mig verkligen som en familjemedlem!

nu ska jag försöka hitta lite låtar som natta kan spela och jag sjunga till, sen ska jag och natta börja bli lite mer sunda än vad vi är nu. börja gå varje dag, äta lite bättre och sånt. (bra start med ballerina...)

nu börjar det bli varmt och skönt om mina fötter, fryser inte som jag brukar göra i mitt rum! ska också plugga lite engelska och spanska. och imorgon får vi nog reda på hur det gick i matten.... nervös? jag? neeeeeeeej, verkligen INTE!


PUSS OCH KRAM


balkong mys

oohhh, nu när jag har pluggat lite om bellmannen så ska jag minsann göra lite te, sätta mig på balkongen och läsa en bok! lyckokänsla säger jag.



med det laddar jag upp en bild från grekland i somras för denna bilden utstrålar lycka för mig. några av dom bästa veckorna i mitt liv.  lovis, jag och pappa. 

jag älskar bellman

nej det gör jag verkligen inte. men jag kan ju försöka tro att jag gör det. imorgon är det nämnligen prov i svenska b, vi ska få en epistel från bellman (som vi aldrig har läst förr) och analysera den. mmm.. lätt ju. bellman är ju inte svår att analysera, inte alls!!!!!!!!!!!

jaja, jag får väl berätta om gårdagen, för den var riktigt rolig! ända tills linn fick ett ägg i huvudet... kommer till det snart!
kvällen började med att nio tjejer träffades utanför baskin för att sedan gå till en mysig restaurang och käka lite tapas. så vi gick och satte oss på en rätt tyst restaurang, och ni kan ju tänka er hur det lät där efter ett tag. eller redan från början kan man väl säga. jag, natta och amanda bestämde oss för att dela på två tallrikar dom och gav valet till mig. jag hade ingen aning om vad jag beställde förutom att det hade något med grönsaker och kyckling att göra. så alla fick in sin mat, men inte vi. nehe, vad är det som tar sådan dit? vi va helt säkra på att vi säkert skulle få något sjukt, men sen kom maten och det va riktigt gott! friterade kycklingbollar med sallad och pommes, sen fick vi en tallrik med friterade grönsaker. mummma!

efter det gick vi till piggan (men stannade inte där länge.. hahahahaha) så vi gick vidare till en annan bar och började dansa. riktigt rolig och bra musik! men eftersom inget folk är ute på en måndag så blev det tråkigt efter en stund så vi gick vidare och skulle till maitai för att se om där va folk. men det va inte öppet. så vi satte oss på old town och snackade massa skit. när stämningen är på topp, susar det en bil förbi och genom fönstret kommer ett ägg!!!! rätt på linns käkben, sen över hela bordet. linn fick såklart skitont, dom kastade ju hårt! jaha, kul avslutning. man kan inte ens sitta och bara mysa försen någon idiot ska förstöra. (den va två dm från mitt huvud, faktiskt förvånad att den inte hamnade där, det hade varit så typsikt!)

en rolig sak är att paulina och snuttan har flyttat ihop, och varför köpa saker när man kan ta? sno lite frukt från skolan, pastasallad, ta lite krutonger från restaurangen och varför inte en tvättsvamp, några ljushållare och och soppåsar från old town?



underbara tjejer!

natta och amanda

nicole paulina och natta

jeanette, jag (nya frillan) linn och amanda


tillbaka till bellman!

vill ni veta mer om skolan?

glömde skriva vilka mer bloggar det finns:

linn
amanda
denniz
simone


jag vet inte hur ofta alla uppdaterar, men ni kan ju alltid söka på resedagboken, där finns ju också studenter sen förra året som jag läste innan jag åkte hit.

nu ska jag ta mig en liten siesta för att ladda upp för ikväll. vi ska äta på resturang och fira nicole, myspys!


svenska skolan costa del sol

Vet egentligen inte hur jag ska börja, men jag tror att detta är en bra början: detta är mitt livs bästa beslut och jag kommer aldrig att ångra det! detta har fått mig, att bara på två och en hav månad som jag har varit här nu, växa som människa och bli mer social utåt. att studera i ett annat land ger en så himla mycket. speciellt när det är ett varmt, mysigt och vänligt land. om ni ska söka, tveka inte!! det kommer att vara så värt det!

om vi ska ta allt från början, så har jag, i hela mitt liv, velat plugga utomlands. men det har aldrig kommit på tal, varför vet jag inte. kanske för att jag ville vänta till efter gymnasiet. men en dag, i början av ettan för ungeför ett år sedan kom michelle (som jag även har åkt hit med) idén om att vi skulle söka och se om vi kom in. först var jag lite tveksam, mest över vad min mamma och pappa skulle säga. så jag väntade ett bra tag innan michelle äntligen tjatade slut på sig och jag frågade. mina föräldrar tyckte att det var en skitrolig idé och vi började kolla upp mer om skolan. så vi sökte, skrev ett personligt brev osv. i det personliga brevet skrev jag om mig själv, vad jag gör på min fritid, hur jag är som person osv. kommer inte riktigt ihåg faktiskt. sen var det bara att vänta... och vänta... och vänta. tillslut ringer michelle mig: JAG KOM IN! skit, jag springer hem, sliter upp brevet och ringer mamma (jag blir helt speedad när jag tänker på det, värsta lyckoruset!) och säger att jag kom in. jaha, nu var det bara att längta istället!

vi skickade in papper och allt sån till kommunen för att ansöka om skolpengen och inackoderingstillägg men fick bara skolpengen. det var något om att eftersom det är en svensk skola kan man få samma utbildning hemma blablabla. lite synd. sen fick vi ett papper hem från skolan där vi fick skriva in hur vi ville bo, om vi var allergiska, alla uppgifter och sånt. och efter ett tag fick vi också brev från familjerna vi skulle bo hos (jag och michelle bor varförsig). min familj är min madre mari-carmen, min padre felí, mina två systrar mamen (27) och susanna (26) och min bror isac (28).  jag har verkligen kommit in som en i familjen, och kommit jätte nära min madre. känns som en andra familj. det var väldigt svårt med kommunikationen i början med familjen vet om det (föräldrarna kan ingen engelska) så dom har förståelse om man inte fattar. men ju mer man pratar, desto roligare och mer förstår man!

skolan är jätte liten. jag som är van vid att gå på en skola med över 1000 elever, har nu börjat på en skola där det går 200 elever, 170 av dom går på gymnasiet. dom andra går i grundskolan. jag tycker absolut att det är roligare att gå i skolan här. dels lär man känna alla på ett annat sätt, vi har en jätte bra gemenskap i skolan. lärarna är bra, dom har också en possitiv inställning alltid, och har förståelse om man inte mår bra en dag och så, för absolut uppstår det hemlängtan. det är väl ofta det många är rädda för. men jag tycker inte att det har ändrat något för mig, kanske för att jag gör saker hela tiden, jag hinner liksom inte vara ledsen!! haha. men ibland när skolan går dåligt, mycket prov, man fattar inte vad familjen säger, då får man såklart längtan efter familj och vänner. men, det handlar om tio månader av ens liv, inte resten av livet. och man kommer ju hem igen, jag ska ju snart hem! vårt schema tycker jag är bra, men i denna skolan får man varsit schema istället för en klass som alltid går tillsammans. eftersom alla kommer från olika skoler, olika linjer osv så får man en egen studieplan som man går efter. på hemsidan står det (om jag inte har helt fel för mig) att man måste ha läst spanska steg 1 och haft godkänt i det. men det finns en del som aldrig läst spanska innan och vissa som fått ig som ändå går här. det står och (tror jag) att det bara är samhälle ekonomi, samhälle samhälle och natur som finns, men det finns fler som går helt random linjer som ändå läser här. man får helt enkelt läsa vissa ämnen här som man egentligen kanske skulle ha hemma förra året, så man byter liksom. (förstår ni?) vi har också en timme i veckan cultura och den lektionen är helt på spanska. vi lär oss, av vår helt spansktalande lärare, om hur det är runt om i spanien, kulturen, hur spanjorer är och agerar osv. spansk lektionerna är, pga vilken nivå man är på, oftast på spanska. men dom som läser steg 1 - 4 har det lättare med en svensk lärare.

vad vill ni veta mer?


stranden


stranden


någon av dom första dagarna


skolan


kan man säga nej till detta?



hasta luego!


grattis nicole!

idag fyller nicole år, grattis grattis!!!



här har ni henne!





matteprovet gick bättre än väntat men satsade allt på g-uppgifterna och lite vg-uppgifter, hade inte tid med mvg-uppgifterna och hade förmodligen inte klarat dom iheller. haha. men mitt mål är ju g, eftersom jag har så svårt med matte. så vi hoppas! spanska lektionerna är faktiskt rätt kul, så länge man har nils brevid sig så att säga! näsetbo han med förresten!

tänk, det är en månad kvar till julafton! snart kommer altså tomten!!!!!! en månad kvar, och det är 33 dagar tills jag kommer hem! gud så härligt att få träffa alla!!!! hihi. saknar er så.

nog om det, nu ska jag börja skriva mitt inlägg om skolan, kommer upp snart!!!

puss och kram,

snart skriver man väl god jul också!!!

fortfarande matematik b

ja, jag har pluggat en del under dagen men det känns som att jag ser men inte läser?

lovade ju att skriva om skolan men känner för stunden att det är bättre att jag pluggar matte, så skriver ett längre inlägg imorgon om skolan och allt därtill.

jaja, tillbaka till min älskade pq-form, mina trevliga polynomer och dom roliga kvadreringsreglerna och för att inte glömma symmetrilinjen. oj, andragradsekvationer också!

hejdå.

matematik b

goddagens!

nu har natta precis lämnat mig, hon sov här inatt. vi vaknade vid halv ett, tog oss en stor god frukost och sen satt på balkongen och lyssnade på musik och kollade på bilder. jag försökte också mig på matten, men utan resultat. det går inte att plugga samtidigt som man snackar och lyssnar på musik! så om en stund ska jag sätta mig och plugga matte inför provet imorgon.

fredagen var jätte rolig! det började med att jag gick till hippo för att träffa amanda och magda för att sen gå till en annan bar och föra där. men vi stannade på hippo såklart och va där resten av kvällen. det va jätte mycket folk och halva skolan, så det va kul. eftersom dom ska stänga så sålde dom ut allt, inklusive hamburgare! så jag, amanda, fredrik och alex fick en hamburgare som va lika stor som mitt huvud kändes det som. men den va riktigt god! orkade visserligen bara halva... sen blev det såklart dans med denniz till you never see me again... hur nu det såg ut.....

lördagen spenderade jag med kappe och thomas och vi kollade på film, rec, en spansk skräckfilm. riktigt äcklig! svinig också. satt mest bakom en kudde och med halsduken över ögonen. men kan ju erkänna att den va grym gjord eftersom det var precis som en dokumentär. man såg allting från kameramannens håll och fick se hur reportern agerade. värd att se! senare drog jag hem och åt lite sen var det dax för utgång igen, men jag kände inte för att festa uten ville bara träffa den nya killen som kom igår. han ska börja på vår skola imorgon så vi var några personer som gick och träffade honom. men efter ett tag kände jag hur trött jag var så natta och jag gick hem för att sova. och det gjorde vi :)

många har frågat mig om skolan, så jag tänkte skriva ett inlägg om hur det är här, hur jag har gjort med skolpengen och så. men jag har inte tid nu, matteboken väntar. jag ska försöka skriva det senare ikväll!

besitos

förresten så kommer kanske bilder upp senare i veckan!


SNÖ?

jaha, då snöar det altså hemma i sverige. till och med i hölle..... själv är det svensk sensommar väder här, idag sken solen och min skinnjacka var alltför varm så jag behövde bara ha min kofta. men observera att jag blev LITE piggig när jag gick ut på lunchrasten. kanske för att där var skugga. klockan är nu halv sju och det är 20 grader ute. stämmer det? kanske. enligt min msn i alla fall. jag är sämst på att gissa.

idag är det också min favorit dag, vet ni varför? det betyder utgång!!! och ikväll är alla taggade till tusen så det kommer nog bli en lång natt med dans! vi tjejer börjar nog på en sangriabar vid nio tiden och sen drar vi oss vidare till hippo som stänger ikväll!!!!!! vår stambar.. jaha, vart ska man nu ses? lite sorgligt men på tiden att vi förflyttar oss till något annat ställe. vet inte hur kvällen slutar, men vet en sak i alla fall: vi kommer ha stört roligt!!! pratade med amanda och vi har inte varit såhär ivriga sedan nollningen, som var första helgen. hur ska det gå ikväll??!?!

ses imorgon!

pusspuss

joggingrunda på strandpromenaden

jaha, efter lite svenska så tröttnade jag och fick idén att jag skulle ut och springa. dum idé eftersom jag har så ont i mina knän, och det är ju inte bättre nu. men blev lite anfådd och svettig i alla fall! men gud vad det blåste! sprang nere på strandpromenaden och vågorna var en till en och en halv meter höga! synd att det inte var på dagen och varmt i vattnet, då hade inte jag varit på land i alla fall! fick reda på för en stund sen att george kommer ner om tio dagar! grymt kul när folk kommer ner som man känner. när ludde var här nere träffade vi ju också max och jesper henriksson. sjukt kul! så om tio dagar kommer lite folk från hem trakterna!!!!

nu är det lite svenska till som gäller sen dykningen. hoppas också att det går bra imorgon på provet. sov gott allihopa!!!


puss

L

efter siestan

vaknade för en stund sedan och ska snart börja med antingen svenskan (som jag har jätte mycket till imorgon) eller min dykning (slutprov imorgon). vilket låter roligast?

håller också på att lägga upp lite mobil bilder på facebook, inte så bra kvalité men bättre än ingen kamera alls. det är verkligen frustrerande att jag ska vara här i ett år och inte ens ha en kamera. jaha, minnena finns på facebook om jag vill ha några... kul. måste försöka fixa på något sätt. det är ju billigare här i spanien än i sverige, man får ju både kameran och sånt skydd (om det händer något) för mindre än summan för bara en kamera i sverige. ska försöka leta efter den billigaste jag kan hitta. bara för att ha en. kul att komma hem till jul och inte ha foton att visa... :( (för er som inte vet är min kamera stulen)

nej, nu blev jag på helt kasst humör. måste lyssna på lite musik, lasse får en alltid att må bra!


mattestuga

hej! sitter just nu i datorsalen och har haft matte. börjar fatta lite, men ändå står det still.... får se hur det går på måndag när provet är.

jag glömde förresten berätta om i tisdags! jag var borta hos Pedro´s och klippte mig och det blev rätt bra, längden är kort och han tunnade det jätte mycket så har knappt något hår kvar känns det som. men annars blev det bra. har fått rätt många komplimanger så det är ju kul! kanske kommer en bild efter helgen. efter det så var vi hemma hos kappe och blev bjudna på mat. och vet ni vad det var? LAX!!! och jag åt upp allting! HÖR DU MAMMA!!!!!! läs det igen om du inte tror mig. det va lax i ungen och det va riktigt gott!!! och jag fick receptet så mamma du ska få lov att göra det sen när jag kommer hem. (det har blivit en rätt stor grej det här med fisk efter som jag EGENTLIGEN INTE tycker om det, har jag fått för mig. men en bit i taget, snart sitter jag kanske på en sushi restaurang?)

varför jag inte har uppdaterat så mycket är för att jag inte har internet hemma för tillfället, men jag ska bättra mig med det i skolan. nu väntar matteboken och sen har jag spanska. puss och kram!

en vanlig onsdag

jaha, då är klockan fem och jag har slutat för x antal timmar sedan. men var tror ni jag är? jo såklart i skloan, varför har jag ingen aning. sitter helt själv i datorsalen. fan vad mobbad jag känner mig. haha. fast jag har visserligen bara varit själv i en timme.. dagen började med företagsekonomi, tråååkig lektion men det gick snabbt. tio min rast sen försäljning och service. den lektionen är nästan alltid kul! idag blev vi indelade i grupper på fem och fem och så fick fem stycken låtsas att dom var anställningspersonal och en av oss andra fem fick sitta och vara på en anställningsintervju. jag skulle försöka få jobbet på en cirkus och det slutade med att jag stog på händer i klassrummet. förvånande... MEN jag fick jobbet!! amanda fick jobb på eroski efter att ha jobbat på mercadona... hahaha.

sen var det mat och sen mattestuga. jag tar tillbaka det om att jag börjar fatta mer för idag stog det bara stilla i huvudet. sen efter det gick jag, nils och kappe till chispan och åt mat. jag åt som vanligt min favorit ceasar callad med kyckling. mumms. sen gick jag tillbaka till skolan i hopp om att träffa amanda och gänget men nej, dom var inte kvar. nu ska jag hem, sen ska jag ut och springa!!! har längtat efter att träna, jag har inte gjort det på ett tag.

tack för komplimangerna om min blogg, blir otroligt glad!!

puss och kram, ha en bra dag!

L

en grymt rolig långhelg

hej!

idag är det söndag, och jag har haft en grym långhelg. fredagen började med förfest hos Kaia som fyllde år igår. så vi firade henne med lite presenter och roligt umgänge. där fanns också köttbullar med potatismos om man ville ha! åt lite grann, var tyvärr inte alls hungrig men såklart blir man sugen! det var verkligen hemmafest känsla och gud vad man saknar det. saknar mina tjejer där hemma.. efter kaia så splittrades alla men träffades ändå på hippo. sorgligt.. haha. sen var vi där hela kvällen, dansade och hade skit kul. lyckad kväll!

igår var jag först hemma typ hela dagen, var grymt trött så jag pluggade lite, satt vid datorn, städade rummet osv. sen träffade jag sofia, fikade på baskin och sen drog hem och sov en stund. sen kom sofia och vi började förfesta för att senare dra till en bar där vi träffade hennes spanska kompisar. det va sjukt kul för vi snackade spanska nästan hela kvällen och så fort man inte kunde något ord så rättade dom en. det var bara en som kunde engelska så det va jätte bra träning!

vaknade vid halv ett idag och drog mig senare mot micke för att plugga matte med honom och michelle. det blir bättre och bättre och imorgon har jag matte igen så ska fortsätta med att försöka få igång min hjärna. nu ska jag sätta mig för att plugga lite företagsekonomi och sen sova sött. ses imorgon!


puuuuuuuuss

good morning sunshines

godmorgon!

vaknade för en liten stund sedan och ska snart gå och göra en jätte god frukost till mig själv för att senare ta mig till skolan. första gången jag drar till skolan självmant på en studiedag.... jag ska i alla fall plugga med michelle och mathilda, vi ska göra ett grupparbete som går ut på att ta reda på vad och varför vi har turister här nu. ska altså gå och interjuva personer vi hittar på stan. kan ju bli intressant.

efter det ska jag kanske dra med michelle hem till micke och plugga matte om jag inte hittar någon lärare eller elev på skolan istället så jag slipper gå hela den vägen till micke. men plugga ska jag göra, jag lovar pappa!

hur som helst så är det min älsklingsdag idag, fredag. ikväll vet jag inte hur det blir än, mycket snack på olika håll, men jag kommer väl med uppdatering imorgon om hur det gick. men det kommer säkert bli en toppen kväll, precis som alla andra kvällar här i funkan.

i onsdags när natta var här och drack te med mig, skrev hon i min och michelles bibel. det är en bok där man får reda på det ena, och det andra om sina kompisar.... hon fick frågan: mitt livs bästa ögonblick. hon svarade med: när jag insåg hur bra jag har det. och efter det började jag tänka och kom på att jag också har det så jäkla bra. även om jag inte har min familj, släkt och vänner just här, så vet jag att dom finns för mig ett samtal bort. alla underbara kompisar här och min nya spanska familj. allt kanske inte är bra med farmor just nu, men det är ju på bättringsväg och det gör mig så lyckig. jag är så lycklig just nu och så glad över att jag tog denna chansen, absolut det bästa jag har gort i mitt liv.

fast, jag är också jätte glad för att komma hem och hälsa på snart! bara 38 dagar kvar eller något. linn är i sverige nu bara några dagar och jag är så avundsjuk... hade också velat komma hem bara några dagar. men men.. bara några veckor kvar!

kram !


hittils den godaste frukosten i spanien

go kväll!

igår hade jag faktiskt kul, inte jätte mycket folk ute men det blev en rolig och trevlig kväll, lite mer chill än vanligt. satt först på fusion med magda, natta och amanda och hade tjejsnack, alltid lika kul! sen skulle vi vidare, men amanda hade varit och tagit ut pengar så jag följde med henne in på fusion igen för att fixa hennes free shot, för vi andra fick när hon var borta. och då gick dom andra och vi stog där med noll koll om var vi skulle. inga pengar på mobilerna hade vi iheller, så vi slog ihop våra kloka huvuden och gissade på att dom gick till vänster vilket såklart var fel. vi vandrade bort till en kebabresturang och gick på toaletten och vips, så ringde mobilen! "vi är på fusion om tio min, en kvart, gå dit" och vi gick dit, satt och väntade, väntade men det kom ingen. så vi gick och tog ut pengar och äntligen när vi kom tillbaka stog fredrik där och hämtade oss. satte oss på en mysig uteservering och senare gick vi till old town. kan ju tala om att dom har rätt roliga bartenders där, tror du fårstår vad jag menar natta! ;) haha

tog taxi till natta, åt kvälls mat och sen sov. vaknade av att amanda ringde och vi bad henne komma för vi skulle göra en pangfrukost. så natta och jag begav oss för att köpa bröd och när vi kom hem hade amanda forfarande inte kommit. men vi började ändå, natta försökte steka ägg men det blev bara äggröra så mästekocken lotta fick ta över. perfekta ägg! haha. stoppade dom i en baguett och käkade, det var riktigt gott! gud vad jag njööööt. när vi var mätta och belåtna kom äntligen amanda och käkade. sen gick vi hem, jag lånade två filmer; monsters inc och en annan (vet inte vad den heter) och så hade jag film eftermiddag med mig själv. såg monster inc och imorgon ska jag se den andra.

snart ska jag ut med lite folk och dricka te och mysa, imorgon ska jag till skolan vid tolv för att göra ett grupparbete och efter det hem till micke med michelle för att plugga matte.


natta på fusion


jag på fusion


jag och magda


amanda när vi inte hittade. -donde?


rätt soft att man fortfarande kan ha linne på sig mitt i natten


min kära nils får avsluta dagens inlägg :)


puss!


tre mobilbilder

här kommer tre mobilbilder.

en nytagen på min favoritskåning som precis som jag kör på grå tjocktröja idag. najs outfit!
 


nicole och jag hade en rolig konversation under en tråkig svensklektion


en kille hade en ödla hängandes på axeln. var ju bara tvugna att ta foto


afro

ungefär såhär såg jag ut imorse, fast blond:



ändå rätt coolt, men tänkte spara det till ett speciellt tillfälle.

nu är natta på min garderob (som faktiskt alltid är städad, hör och häpna) och ska låna lite kläder till ikväll och jag ska väl också se om jag hittar någon trasa att slänga på mig för ikväll blir det utgång. lite chill på fusion sen champagnebaren. ses imorgon!

puss och kram

en lektion och en fika

igår innan jag somnade så duschade jag, och så tänkte jag att det kunde varit lite fint med lockigt hår imorgon. så jag gjorde massor av flätor i hela håret och somnade med det. STORT MISSTAG!! när jag vaknade tog jag ut fläterna och håret stog åt alla håll! hahaha som jag garvade för mig själv. såg ut som ett troll. så det fick bli uppsatt hår istället.

morgonkaffet med kappe har gått över till varmchoklad, såå gott. saknar oboyen där hemma. hade sedan en lektion, försäljning och service och fick tillbaka våra prov. det gick bättre än förväntat, fick mvg så min dag har varit jätte bra! efter det fick vi jätte god mat i skolan, typ kalkon, ris och svampsås. och sallad! som maten hemma! blir bara bättre och bättere! haha. efter det gick jag och kappe på mattestugan en stund, och det börjar klarna lite.

sen blev det fika med kappe, nils och natta och sen hemgång. nu är natta här för en pratstund :)

puss och kram


svenskt godis och en halvgod hamburgare

hej!!!
känner mig glad idag, även om allting är jobbigt nu. saknar familjen, vänner, släkt och tänker framför allt på farmor. jobbigt att inte kunna göra något härborta men vi vet alla att hon är så stark vår fina farmor, och att hon klarar sig igenom det mesta. vi har ju en underbar jul att se framemot!

skolan började klockan nio men jag var faktiskt där redan halv, eftersom jag inte hade internet igår så tänkte jag kolla igenom lite mejl osv på morgonen. sen hade jag svenska, börjar med förromantiken och romantiken nu. komemr bli intressant eftersom jag gillar att analysera dikter.

hade sedan engelska och sen spanska. gick och mötte bosson och jeppe och sedan mötte vi kappe, nils och sebbe. gick och käkade men jag hade inga pengar så jag tattade av nils pommes. sen gillade inte han sin hamburgare så jag åt den med. så där blev man mätt helt gratis! sen var det hejdå till bosson, jeppe och sebbe.... riktigt tråkigt eftersom det är bla dom jag umgås med mest. jeppe och bosson skulle hem till sverige och sebbe skulle till kenya och volentärarbeta!!!!!!! det har jag alltid velat göra och när han kommer tillbaka ska jag veta allt!! sen snart åker ju kappe... sen nils... kul.

efter det vandrade jag hem och mötte upp michelle och lite andra tjejor. michelle skulle klippas och dom andra skulle förlja med caroline och beställa tid. men vi kom 20 min för tidigt och dom hade siesta stängt så vi gick till den svenska butiken som nu har flyttat och guuud så stor den är! där finns allt man kan tänka sig! i helgen ska jag köpa dippa och morötter och ha mitt lilla mys :) mumms. köpte lite godis och gick sedan tillbaka till frisören. michelle blev riktigt sygg, färgade håret mörk mörk chokladbrunt och klippte upp det lite. jag har aldrig varit med om en så noggran frisör!! så jag bestämde mig för att klippas nästa vecka efter skolan. fast bara topparna, så våglig är jag.

nu ska jag snart käka och jag har inga läxor till imorgon och jag har bara en lektion! sen är vi lediga tills på söndag!!!! skööönt med ett litet mini lov.

puss och kram!

tolka det hur du vill

born originals. how comes it so pass, that we die copies?




vi föds som orginal. hur kommer det sig då att vi dör som kopior?



Edward Young

helgen som har gått

hej!
ligger i min säng nu, ska snart sova men tänkte först uppdatera lite. fredagen började med skola och efter det stack jag hem och duschade och gjorde mig iordning för att sedan möta upp jeppe, bosson, nils och kappe. nils och kappe var lite sena så jag passade på att käka en kebab, riktigt gott! tog sedan bussen hem till bosson och förfestade lite där. marius kom också förbi och sen tog vi bussen tillbaka till funkan. hamnade på hippo och var där hela kvällen. hel galen kväll!!!!

lördagen spenderades med kappe, nils och thomas. hyrde film, men jag somnade. kommer inte ens ihåg vad det var för film.. sen stack nils hem och vi andra drog och köpte mat. kebab igen! nis. sen kom en tysk kille till och vi spelade krigsspel.. och jag har ju alltid varit bra på det så alla ville vara i mitt lag!!!! eller inte. tyvärr fattar jag inte hur man hinner springa och samtidig kolla runt och hålla ett öga på motspelarna och sen skjuta!?!?! jaja, jag dog hela tiden. kul spel....

idag jag har dykt mitt sista dyk och jag kan ju säga att det va kaaaaallllt! min hjärna höll på att sprängas och händerna frös till is. men det domnade efter ett tag så kände man inget. simmade igenom rev och under, genom hål och sånt. riktigt coolt. sen ska man göra olika skills undervattnet, som att ta av sig cyklopet och sen ta på det. hatar det för jag råkar ibland andas in genom näsan. paniik. sen fick jag en hostattack mitt i allt, såklart. kul att sitta där nere på 10 meter och börja hosta. sen skulle vi simma in med våra handdukar och utrustning, jag var så trött så jag ramlade hela tiden och där satt folk på stranden som började garva. tillslut när jag nästan var framme ramlade jag igen och kom inte upp. tänk er att jag har värsta utrustningen på mig ramlar, kommer inte loss, asgarvar med en hand uppe i luften för att rädda min handduk. hade så ont i magen för jag skrattade så mycket och dom andra fick komma och dra upp mig för jag kom inte upp. sen skulle vi upp för trappor och höll på att ramla över ett par som satt och kollade ut över havet. lite pinsamt. det är i sånna här lägen man ska ha videokamera! det var också synd att jag inte hade kamera nu.. så coola bilder det hade blivit. åkte ut med båten och solen var på väg upp. grymt vackert. men men, kan inte göra så mycket av saken.

åkte sedan hem, sov, pluggade och började läsa min bok som mamma skickade ner; emma, mias dotter. den är så bra! redan läst en fjärdedel, lär väl ha läst halva innan jag somnar. men skola imorgon klockan nio, känner redan att ögonen går ikors. sov gott!!


farsdag!

grattis på farsdag pappa! synd att jag inte är hemma för det är ju söndag och allt... det betyder ju mosemat! och jag saknar det!!!! jag vet i alla fall vad som står högst på listan när jag kommer hem.... hihi

saknar dig pappa!

uppdatering om helgen kommer senare


hanna som skrev en kommentar, skriv gärna din msn eller mejl så tar jag kontakt med dig :)

i love you

du är stark, du klarar allt. önskar att jag var hos dig nu.
jag älskar dig och saknar dig enormt.


jag saknar er

saknar sommaren jätte mycket, hade en sån bra sommar :) saknar speciellt grekland, så underbart.


sommartjej

världens bästa kompis

jag mamma och lovisa

best

inte fullt normal men vi tycker om dig ändå


looove


matte och spanska

heej!
idag har det faktiskt varit en soft dag i skolan, matte först sen spanska. matten gick sådär, men börjar klarna lite. och på spanskan satt vi vid datorerna och jag och nils hade tävling, såklart förlorade jag vadet så imorgon blir det jag som betalar hans burrito plus någon öl.. måste vinna nästa vecka.

maten idag var det roligaste jag sett. hörde att det skulle vara prinskorvar, men dom va ju lika små som halva ens tumme! hahaha. sen fick vi saltpotatismos till, så maten har ju inte blivit mycket bättre precis. majsen var också slut, så det fick bli sallat och baguett... och tomat.

gick till chispan (resturang) med kappe och nils, kände att jag var så grymt trött så jag gick hem. ska ju ha debatten imorgon så jag måste plugga på den. sen ska jag ha läst ut en bok i svenskan, krönika om ett förebådat dödsfall av gabriel garcía máequez. och jag kom på det igår, har läst trettio sidor så idag blir det läsning som gäller. har ju bara 110 sidor kvar.... efter det har vi fått ett papper som, vi genom det, ska analysera boken. önskar att jag kunde stanna tiden just nu, plugga och sen sätta på klockan igen.

igår fick jag förresten ett paket av mamma! gud så glad jag blev. i den låg två tidningar, en bok och en film. filmen var mamma mia, och boken (som jag har velat läsa jääätte länge) emma, mias dotter. jag längtar verkligen tills jag börjar läsa den! synd att det inte var så med svenskaboken. varför är det så? jag läste ju ut jenna jamsons bok på fyra dagar, den var på 600 sidor. och nu ska jag läsa en bok på 150 och jag tycker att det är astrist. :(

nej, nu är det lite läsning tillsammans med min plopp (svenskt choklad!!!) och sen blir det engelska. sen imorgon är det ju fredag! sjukt vad veckorna går fort... snart ska jag hem ju! ungefär 45 dagar tills jag kommer hem, och äntligen få träffa alla!!!!!!!!!!! saknar er så mycket.

puss och kram


sorglig men fin låt

vill bara ge er ett tips om en låt som Melissa Horn har skrivit, vad jag har förstått så handlar det om en 16årig kille som har blivit mördad och hur omgivningen reagerar. tyvärr har jag fortfarande inte fattat hur man lägger in videos men tryck på länken och njut.


http://www.youtube.com/watch?v=Q-g77Op2du4

god natt!

en tröttis till lotta

hejsan!
vaknade klockan halv nio idag och gick upp, åt frukost och tog sedan mitt dagliga morgon kaffe med kappe. efter det tog jag mig in till dalarna och hade prov i försäljning och service som jag tyckte var jätte lätt. allting handlade ju om hur man ska vara mot en kund, som säljare och det har jag nästan för mycket erfarenhet av. två och ett halvt år på wedins lär räcka för resten av mitt liv....

efter provet var det mat, vi har ju fått en ny leverantör och äntligen får vi färsk sallad till maten! käkade lite sen var det mattestugan som gällde. gick bra, börjar fatta mer nu men hatar det fortfarande. fruktar lektionen imorgon klockan nio, kul!!!!! haft en lång dag, egentligen har jag inte gjort något. ska börja plugga svenska nu, känns som att svenskan är det ända jag göra. brukade älska svenska, men med denna läraren går det bara dåligt. men jag försöker, ska snart skriva en analys om något bellman har skrivit, låter väl både enkelt och kul?

några gamla gäststudenter var ju här förra veckan, skit kul att träffa dom. underbara människor!! så här kommer lite bilder sen förra veckan.


kappe nils och märtha

nils kappe och jag

kappe jag nils märtha bosson

henke och bohman


allt för ikväll!


förresten är jag också glad över att obama vann, även om jag inte vet så mycket om det. men nu har vi en ny historia i alla fall. puss

tisdag kväll, dax för plugg

"Pure happiness is when what you say,
what you think and what you do become one"

engelska

nu sitter jag och har engelska och jag behöver hjälp för vi ska ha en debatt på fredag och jag ska vara för att svenskan ska bli det offeciella språket i världen. lätt va? snälla ge mig tips, jag har ingen aning om varför. själv hittar jag inget pooitivt alls, det är ett svårt språk att lära sig och nästan ingen pratar det, bara vi här i norden.

nu ska jag tillbaka till lektionen!

tack


riktigt kall tisdagsmorgon

god morgon!

nu har det verkligen börjat bli riktigt kallt har i funkan. eftersom inget hus eller lägenhet har isolering så kan ni ju tänka er. jag sover i mjukisbyxor, strumpor, tröja och tjocktröja, varmt täcke och två filtar. hjälper det? nepp.

idag är det faktiskt ovanligt kallt, golvet är som is. så ogår tog jag fram mina vinterkläder. eller vissa av dom i alla fall. det känns tugnt. jag vill ha värme! kunna ligga på stranden efter skolan och slippa ha tjocktröja plus skinnjacka. och om det är såhär kallt nu, hur blir det i december och januari då?

om en halvtimme börjar jag skolan och jag har bara hunnit äta frukost så nu måste jag gå. svenska är det ämnet som står på tur och jag hatar det. just nu håller vi på att läsa dikter eller vad det nu är från bellman och fattar man något? nej jag fattar inte ens frågorna vi har fått. och på svenskan gäller det att prata så mycket man kan, för ann anntecknar efter VAJRE lektion. kul, gillar inte henne. blä

hejdåå

L


måndagkväll

hej hej!

lördag kväll var riktigt kul, helt spårad. söndagen spenderades i crilles hus med lite folk, sen satt vi lite på stranden och chillade. jag, kappe, nils och sebbe gick och åt på en china resturang och det va jätte gott :) sen stack jag hem, försökte plugga men var så trött så jag somnade.

idag var det skola, börjar bli skoltrött. men ändå går man till skolan för att träffa folk. konstigt... stack hem till crille igen med lite folk och chillade. stack hem vid sex och tog en macka! på den var det ost, tomat och på andra var det leverpastej på!!! ohh, svensk frukost!!!!

snart ska jag plugga lite svenska och försäljning och service. förresten så kommer jag hem om typ sex veckor!!!!! helt galet.

puss och kram

en väldigt händelserik vecka

hej! dålig uppdatering men ludde har ju varit här och vi bodde på ett litet men mysigt hotel och tyvärr hade dom ingen internet uppkoppling så jag har inte kunnat eller haft tid.

som jag har nämt var ludde här, han kom i måndags och åkte hem inatt. jobbigt vecka med mycket känslor. detta är något mellan mig och honom så kommer inte förklara mer. men är väldigt glad över att han kom hit till mig, underbart att få träffa honom. men didstansen är tyvärr för lång.

nu ska jag ut på resturang med min madre, padre och hermana, för min madre fyller år.

puss och kram


RSS 2.0